Cum se vor deschide restaurantele și barurile. Document: datele propuse și noile reguli

Rădulescu Valentin 02.05.2020, 17:20
Cum se vor deschide restaurantele și barurile. Document: datele propuse și noile reguli

Deoarece perioada de pandemie s-a mai relaxat în ultimul timp, iar măsurile vor începe să se relaxeze și ele de pe data de 15 mai, patronatele au întocmit un document cu privire la deschiderea barurilor și a restaurantelor. După ce dată se vor deschide acestea?

Cum se vor deschide restaurantele și barurile

Patronatele au întocmit recent un plan de funcționare a restaurantelor, teraselor și a barurilor și a fost trimis către Ministerul de Economie. Potrivit acestuia, toate unitățile publice de alimentație, terase independente, terase integrate și unitățile take away cu servire la interior, vor fi deschise treptat în 3 faze începând cu data de 16 mai până la 15 iunie 2020. Toate aceste vor fi nevoite să respecte anumite reguli de distanțare socială și de dezinfectare a spațiului.

„A trecut şi cel mai liniştit 1 Mai din ultimii 20 ani şi  am ajuns la un bilanţ istoric: pe litoral au fost înregistraţi oficial 1200 de poliţişti şi ZERO turişti. Imagini cu plajele goale, restaurantele şi terasele cu scaunele ridicate, beach baruri pregătite cu petreceri până la răsărit s-au perindat toată ziua pe micile ecrane ale telefoanelor, tabletelor şi televizoarelor. Cum nimeni nu ştie cum şi când se vor deschide afacerile din HORECA, organizaţia patronală HORA, reprezentativă pentru industria ospitalităţii, a renunţat să mai aştepte propuneri de la autorităţi şi a creionat proiectul #redeschidemrestaurante. Documentul a ajuns şi la Ministerul Economiei”, au spus reprezentanții patronatelor.

Cum se vor deschide restaurantele și barurile. Document: datele propuse și noile reguli
Cum se vor deschide restaurantele și barurile. Document: datele propuse și noile reguli

Care este prima fază?

Pentru a evita posibilele infecții cu noul virus, au fost impuse mai multe măsuri de prevenire. Măsurile respective se vor relaxa în timp și după cum evoluează situația de pandemie la nivelul României. Pentru început, în prima fază ar urma să se deschidă terasele care să păstreze minim 2 metri între mese, cu maxim 8 locuri la masă, dar și cel mult 200 de clienți. Totodată, locațiile respective trebuie să fie dotate cu gel sanitarizant, iar igienizarea și dezinfectarea să fie programată la spațiile de lucru.

„Faza 1 Data: 16 mai 2020   Spaţii:   TERASE INDEPENDENTE SI TERASE INTEGRATE UNITĂŢILOR PUBLICE DE ALIMENTAŢIE, UNITĂŢI TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR   Condiţii:   Terase independente şi integrate unităţilor de alimentaţie   Distanţă socială (distanţă între mese 2 m, mese de 8 persoane max.)   Unitatea va putea găzdui/acomoda un număr de maxim 200 de persoane în acelaşi timp.
Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură); Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,   Igienizarea şi dezinfectarea  programata a spatiilor de lucru,   Instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 în fiecare meniu.”, se arată în documentul trimis.

Urmăriți Impact.ro și pe