Cum se va numi clubul lui Adrian Mititelu dacă decizia Tribunalului Bucureşti devine definitivă. „L-a schimbat şi FCSB şi n-a mai murit nimeni, trebuie ruptă pisica-n două”

Sorin Barbu 13.07.2022, 17:20

Adrian Mititelu are probleme mari chiar dacă a ieșit din închisoare. Tribunalul București a interzis clubului pe care îl patronează să mai folosească denumirea U Craiova 1948. Omul de afaceri din Bănie s-a gândit deja la un nou nume pentru echipa lui, dacă această decizie, care nu este definitivă, va fi menținută și la apel.

Adrian Mititelu a găsit un nou nume pentru echipa lui

Adrian Mititelu a ieșit din închisoare acum o săptămână, dar a primit o nouă lovitură din partea justiției din România după ce, pe data 12 iulie, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti i-au interzis să mai folosească denumirea FC U Craiova 1948. Decizia nu este definitivă, dar omul de afaceri are deja un plan dacă apelul nu va schimba nimic.

„Dacă va trebui să-l schimbăm, vom merge pe FC U 1948 şi gata. Există fotbal şi fără numele de Universitatea pe lumea asta. Dacă o să schimbe numele, o să-l schimbe, ce pot să fac? L-a schimbat şi FCSB şi n-a mai murit nimeni.

Poate, până la urma urmei, va trebui să se limpezească apele. Eram doua echipe cu același nume, aproape identic, era o chestie caraghioasă, trebuie să rupă pisica-n două”, a declarat Adrian Mititelu. pentru Orange Sport.

Clubul oltean a „pierdut” și leul de pe emblemă

Conform deciziei de pe data 12 iulie, clubul lui Adrian Mititelu nu mai are voie să folosească nici leul de pe emblemă. Omul de afaceri a explicat că cei de la clubul sportiv nu aveau niciun drept asupra acestei sigle și susține că palmaresul echipei care a jucat semifinala de Cupa UEFA din anul 1983 nu are cum să fie la formația patronată de Mihai Rotaru.

„A fost promovat şi a devenit notoriu, ulterior echipei de fotbal a anilor ’90, în ’94, când a fost reorganizarea clubului sub numele de FC Universitea Craiova. Entitatea pe care o conduc eu deţine tot palmaresul, nu e ca la Steaua. Noi suntem succesorul şi continuatorul de drept al U Craiova, numai că nu ne mai putem numi aşa.

În urma acestei decizii, fără să văd motivarea, instanţa spune că şi leul era notoriu de pe vremea clubului de drept public, adică până în 1990. La leu nu au nicio treabă, pentru că era exclusiv al activităţii fotbalistice, noi l-am avut inregistrat la OSIM.

Dacă se va îndrepta la sigla cu U… nu înseamnă că e proprietar clubul lui Badea pe acest leu, probabil, va fi un alt leu. Probabil că forma asta de leu va rămâne să n-o mai folosim noi”, a mai spus Adrian Mititelu pentru Orange Sport.

În prima etapă, CS Universitatea Craiova va juca pe teren propriu cu Sepsi, iar U Craiova 1948 va înfrunta Farul în deplasare.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe