Cum se va desfășura, de fapt, Bacalaureatul. Măsurile speciale de protecție anunțate de Monica Anisie

Diana Radu 03.05.2020, 13:05
Cum se va desfășura, de fapt, Bacalaureatul. Măsurile speciale de protecție anunțate de Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat că examenul de Bacalaureat și Evaluarea Națională, programate în luna iunie, se vor desfășura cu măsuri de siguranță. Ministrul a mai adăugat că întregul calendar de examene se va publica săptămâna viitoare.

Cum se va desfășura, de fapt, Bacalaureatul? Anunțul făcut de ministrul Educației

Potrivit unui anunț făcut de ministrul Educației, probele scrise pentru examenul de Bacalaureat vor începe pe data de 22 iunie, iar cele pentru Evaluarea Națională pe 15 iunie. În acest sens, Monica Anisie a dat asigurări că ministerul Educației împreună cu cel al Sănătății va implemeta cele mai sigure măsuri de susținere a examenelor, astfel încât elevii și cadrele didactice să fie în siguranță.

„Trebuie să ne gândim însă că trebuie să luăm măsurile de siguranță și să nu expunem pe elevi. Această perioadă de 22 iunie, în care încep probele de bacalaureat, considerăm că o reprezintă perioada cea mai bună pentru elevi. Probele se vor desfășura cu măsuri de siguranță și Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății a realizat un ordin comun în care sunt prevăzute măsurile de siguranță și îi asigur pe elevi că trebuie să privească cu încredere la aceste examene pentru că ele reprezintă momentul în care finalizează un ciclu de învățământ”, a declarat ministrul Educației la Digi 24.

bacalaureat, examen, monica anisie, ministrul educatiei
Cum se va desfășura, de fapt, Bacalaureatul? Anunțul făcut de ministrul Educației

Ministrul Educației a precizat că una dintre măsurile de siguranță presupune ca într-o sală de examen să fie maxim 10 elevi. Sălile vor fi dezinfectate, iar elevii vor purta măști. Regulile vor fi puțin diferite la probele orale, în sensul că probabil vor fi mai puțini elevi în sală. Măsurile de siguranță urmează, de asemenea, să fie făcute publice.

Cât despre materia pe care elevii o vor primi la examene, Monica Anisie a subliniat din nou că subiectele vor fi alcătuite doar din materia de pe semestrul întâi. De asemenea, elevii vor beneficia de cursuri de pregătire la tele școala.

„Noi, în cadrul Ministerului, am pus la dispoziția elevilor teste de antrenament de pregătire în toată această perioadă, am luat măsura ca programa pentru examen să se oprească la conținuturile învățate până la semestrul I, deci nu au de ce să se îngrijoreze cu privire aceste teme pe care le-ar putea primi la examen și în același timp am organizat cursuri de pregătire la tele școală, în parteneriat cu televiziunea română”, a mai spus ministrul Educației.

 

Urmăriți Impact.ro și pe