Cum se șterge istoricul din Google Chrome. Așa poți să ascunzi pe ce site-uri ai intrat

Iancu Andreea 30.10.2021, 17:21
Cum se șterge istoricul din Google Chrome. Așa poți să ascunzi pe ce site-uri ai intrat

Se poate întâmpla să ne conectăm cu contul propriu de Google pe diferite dispozitive care nu ne aparțin și care păstrează istoricul de navigare salvat. Pentru că este important să te asiguri că informațiile tale nu rămân în mâna unor persoane nepotrivite, fie ele chiar și apropiate, trebuie să știi cum se șterge istoricul din Google Chrome. Există o modalitate prin care poți să ascunzi site-urile pe care ai intrat, iar noi îți vom dezvăluim cum să faci asta.

Cum se șterge istoricul din Google Chrome

În primul rând, ține cont de faptul că acțiunea de ștergere istoric Google Chrome se aplică pentru toate dispozitivele pe care este activată sincronizarea cu contul tău, pe care te-ai conectat la Google Chrome. Pentru a ștergere datele din istoric Google Chrome trebuie să optezi fie pentru a șterge tot istoricul ori numai o parte din acesta. Iată cum poți să ștergi istoricul din Google Chrome.

Cum se șterge istoricul din Google Chrome
Cum se șterge istoricul din Google Chrome

Cum elimini istoricul de navigare pe dispozitivele Android

Atunci când trebuie să elimini istoricul de navigare de pe un dispozitiv Android, deschide în primul rând aplicația Chrome. Vei găsi în partea dreaptă de sus a paginii, meniul „Mai multe”, reprezentat prin cele trei punct. Apasă apoi butonul „Istoric”. Dacă bara de adrese se regăsește în partea de jos, glisează în sus în bara de adrese. Alege apoi din meniu „Șterge datele de navigare”.

În plus, lângă opțiunea „Interval de timp”, vei putea selecta ce anume din istoric vrei să ștergi. Pentru a șterge tot istoricul, alege ”Toată perioada”. Bifează ”Istoricul de navigare”, debifează datele pe care nu dorești să le ștergi și selectează ”Șterge datele”.

Cum se șterge un element din istoricul de navigare

De asemenea, poți șterge doar anumite părți din istoric. Deschide aplicația Chrome, iar în meniul „Mai multe” alege „Istoric”. Găsește ce anume vrei să ștergi și apasă în dreapta sus „Elimină” (coșul de gunoi). Dacă vrei să ștergi mai multe elemente, e nevoie doar să atingi lung o intrare și să selectezi și altele pe care vrei să le ștergi, apoi atinge ”Elimină”.

Cum ștergi istoricul de navigare din Chrome pe laptop sau PC

În cazul în care trebuie să ștergi istoricul de pe un laptop sau pe computer, deschide Chrome, iar în meniul ”Mai multe” din partea dreaptă sus, dă click pe ”Istoric”. În partea stângă, dă clic pe ”Șterge datele de navigare”, îți va apărea o casetă. Acum, selectează cât din istoricul de navigare dorești să ștergi. Pentru a șterge tot istoricul, selectează ”Toată perioada”. Bifează apoi casetele pentru informațiile pe care dorești să le ștergi din Chrome, inclusiv ”Istoricul de navigare” și apasă pe ”Șterge datele”.

Pentru a evita aceste operațiuni, poți să selectezi ca browserul Chrome să nu salveze deloc istoricul de navigare sau ai putea să deschizi paginile web în modul incognito.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...