Schimbare majoră la Google. Ce se va întâmpla cu browserul Chrome. Toți românii vor fi afectați

Cristian Cojocaru, Anca Manolica 25.07.2021, 18:31
Schimbare majoră la Google. Ce se va întâmpla cu browserul Chrome. Toți românii vor fi afectați

Google vine cu o schimbare majoră în cadrul browserului său. Românii afectați de vulnerabilități vor putea răsufla ușurați pentru o navigare mai sigură.

Google va implementa o schimbare majoră

Cel mai utilizat browser la nivel mondial, Google Chrome va lansa o nouă actualizare pentru a rezolva cele opt vulnerabilități prezente în cadrul broswerului. Acestea afectează versiunea desktop, iar ele sunt remediate cu ajutorul unei noi actualizări care a fost lansată recent de către gigantul tehnologic, după cum se arată pe site-ul din România al producătorului de antivirus, Eset.

Una dintre vulnerabilitățile prezente este de tip zero-day, o breșă de securitate care poate fi foarte periculoasă. Specialiștii în securitate cibernetică au anunțat că aceste minusuri în securitate afectează sistemele de operare Windows, macOS, dar și Linux. CyberSecurityHelp a efectuat o analiză din care reise faptul că un atacator poate exploata vulnerabilitatea de la distanță.

Acesta poate determina un utilizator să acceseze un link web, declanșând eroarea, după care va fi executat un cod pe sistemul infectat. Specialiștii au afirmat că „exploatarea cu succes a acestei vulnerabilităţi poate duce la compromiterea completă a sistemului vulnerabil”.

schimbare google
Cea mai importanta vulnerabilitate gasita este de tipul zero-day

Vulnerabilitățile sunt de mare risc

În afară de această vulnerabilitate, au mai fost depistate alte șapte lacune în ceea ce privește securitatea, având un grad destul de ridicat de risc.

„Dincolo de vulnerabilitatea zero day, noua versiune remediază alte şapte lacune de securitate, Google enumerând în mod specific şase erori pentru remedierea cărora au contribuit şi cercetători externi. Cinci vulnerabilităţi au fost enumerate ca fiind de severitate ridicată, în timp ce una a fost clasificată ca medie.

Gigantul tehnologic nu a lansat alte detalii suplimentare despre vulnerabilităţi. Aceasta este o practică obişnuită, deoarece compania îşi propune să ofere cât mai multor utilizatori şansa de a-şi actualiza browserele Chrome la cea mai nouă versiune disponibilă şi de a reduce şansele ca defectele de securitate să fie exploatate de infractorii cibernetici”, menţionează blogul de securitate cibernetică.

Utilizatorii sunt sfătuiți să își actualizeze browserele la cea mai recentă versiune într-un timp cât mai scurt, pentru a nu fi țintele hackerilor care pot prelua sis

„Dacă aţi activat actualizările automate, atunci browserul dvs. ar trebui să se actualizeze singur la cea mai recentă versiune. Altfel, puteţi actualiza manual browserul dvs. Chrome (sau Chromium) accesând secţiunea „Despre Google Chrome”, care poate fi găsită în „Ajutor” în bara de meniu; alte browsere nu sunt susceptibile la aceste vulnerabilităţi”, subliniază experţii.

Urmăriți Impact.ro și pe