Cum se prepară prăjitura Coca Cola, cel mai dulce desert descoperit de noi în ultima perioadă

Daria Petrescu 21.01.2020, 10:27
Cum se prepară prăjitura Coca Cola, cel mai dulce desert descoperit de noi în ultima perioadă

Prăjitura Coca Cola este unul dintre cele mai apreciate deserturi, descoperite la noi, în ultimii ani. Nu se prepare greu iar gustul este apreciat de întreaga familie. Pentru cei care nu au încercat până acum cel mai dulce desert, vă recomandăm o rețetă simplă, pe care cu siguranță nu o veți găti doar odată.

Cum se prepară prăjitura Coca Cola

Ingrediente:

-Blat

-4 ouă

-300 g zahar

-12 linguri coca-cola

-200 g faina

-1 jumătate plic praf de copt 5 g

-2 linguri cacao

-400 ml lapte

-4 linguri amidon

-5 linguri zahar pudră

-200 g unt

-80 g nucă de cocos

-esență de vanilie

 

Glazură

-400 ml coca-cola

-1 plic budincă de ciocolata

-3 linguri zahar

-3 lg zahar

Mod de preparare:

Blat

Blatul este simplu de făcut.  Așadar, separăm ouăle, albușurile le batem cu un praf de sare mai întâi, apoi adăugăm zahărul și mixăm bine,  până când vom obține o bezea super lucioasă și super țapănă.

Adăugăm gălbenușurile pe rând. Amestecăm bine și lăsăm mixerul să se odihnească. Adăugăm făina, praful de copt, praful de cacao. Luăm o lingură și cu mișcări largi începe să încorporăm totul.

La final punem și cele 12 linguri de cola, omogenizăm și turnăm compoziția într-o tavă tapetată. Punem tava în cuptorul preîncălzit și o lăsăm în jur de 25 de minute (dar depinde de cuptor), la început foc iute, apoi mediu.

Coca-cola este de departe cel mai cunoscut brand și cea mai cunoscută băutură din lume
Coca-cola este de departe cel mai cunoscut brand și cea mai cunoscută băutură din lume

Foto: farfuriacolorată.ro

Cremă

Cât se coace blatul ne ocupăm de cremă. Amestecăm amidonul cu zahărul pudră și cu laptele (pe care-l turnăm în fir subțire, să nu formăm cocoloașe). Punem pe foc până ce se îngroașă ca o cremă.

Când e gata, tragem de pe foc și adăugăm untul tăiat cubulețe. Lăsăm să se răcească. Când crema s-a răcit o mixăm puțin (sau nu, dar eu prefer să le mixez un pic pentru că devin mai spumoase) și adăugăm vanilia și nuca de cocos.

Glazura

Amestecăm zahărul cu budinca și adăugăm coca cola în fir subțire. Punem apoi pe foc și amestecăm până se îngroașă. Peste blatul răcit întindem crema, apoi turnăm glazura cât încă este caldă, pentru că odată ce se răcește nu mai poate fi întinsă. Așa că în momentul în care ne apucăm să facem glazura ar fi bine ca deja crema să fie întinsă pe blat.  Prăjitura se bagă la rece și se păstrează cel puțin 2 ore, este rețeta recomandată de farfuriacolorată.ro.

Coca-cola este de departe cel mai cunoscut brand și cea mai cunoscută băutură din lume. Totuși, la nivel mondial, circulă un mit conform căruia rețeta băuturii este cunoscută doar de doi oameni, angajați ai Coca-Cola.