Cum se poate traversa în mod corect o localitate carantinată pentru a ajunge la locul de muncă. Toată lumea trebuie să știe asta

Cristian Cojocaru / 21.11.2020, 16:01
Cum se poate traversa în mod corect o localitate carantinată pentru a ajunge la locul de muncă. Toată lumea trebuie să știe asta

Darită actualelor măsuri impuse, anumite localități se confruntă cu carantina. Acest lucru poate reprezenta un impediment celor care au nevoie să ajungă la locul de muncă. Deci, cum se poate traversa în mod corect o localitate carantinată pentru a ajunge la locul de muncă?

Traversarea printr-o localitate carantinată

Sunt persoane care, din cauza actualelor măsuri impuse de către autorități se confruntă cu o mare problemă de tranzit. Și anume, traversarea printr-o localitate carantinată pentru a ajunge la locul de muncă. Astfel că, în cazul în care, cineva care nu domiciliază într-o localitate carantinată și dorește să traverseze printr-una în situație de carantină, persoana trebuie să prezinte organului de control, o adeverință eliberată de către angajator.

Astfel că, în fiecare ordin de carantină, există o normă în care este specificată tranzitarea localității. Asta nu înseamnă că totuși se poate opri în localitatea respectivă. Tot în adeverință, trebuie precizate metodele de circulație pentru traseul respectiv. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, modelul adeverinței primit de la angajator care urmează a fi folosit, este același cu cel din perioada stării de urgență. Această măsură se aplică și celor care vor să trecă prin localitățile aflate în carantină din jurul Bucureștiului, petru a ajunge la locul de muncă.

Localitățile intră în carantină una după alta
Localitățile intră în carantină una după alta

Localitățile intră în carantină una după alta

Localitățile din jurul Bucureștiului intră în carantină una după alta. Astfel că, vineri seara au intrat în carantină Chiajna și Bragadiru , iar cu o seară în urmă, Clinceni și Berceni. Raed Arafat a mai semnat pentru închiderea altor șase localități. Astfel că începând de astăzi, la orele 22:00, localitățile Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, respectiv Constanța, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 21.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Otopeni, Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju, Corbeanca cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș, Popești Leordeni, Dobroiești cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni, Mogoșoaia, din Județul Ilfov.”

Această decizie a fost luată în urma faptului că rata incidenței la mia de locuitori este de peste 9, iar la nivel de județ, indicele este de 7,89 la mia de locuitori. Aproape de acest indice se află alte șase localități astfel că, Buftea – 8.75, Buftea – 8.75, Cornetu – 8.31, 1 Decembrie – 8.75, Domnești – 8.47, Snagov 8.28 și Voluntari – 8.43, potrivit digi24.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI