Cum s-au cunoscut Alexandru Arșinel și Stela Popescu. „N-au mai avut bani de colaboratori”. Cum se înțelegeau, de fapt

Anca Manolica 29.09.2022, 22:01

Alexandru Arșinel și Stela Popescu au format unul dintre cele mai celebre și iubite cupluri de artiști de pe scena teatrului românesc. Au susținut sute de spectacole în România, dar și în străinătate, devenind extrem de apropiați. Petreceau atât de mult timp împreună, încât mulți au crezut că sunt soț și soție. Dar nu, au fost colegi și prieteni până în 2017, când Stela Popescu a decedat. Acum, cei doi se vor reuni în ceruri.

Cum s-au cunoscut Alexandru Arșinel și Stela Popescu

Alexandru Arșinel și Stela Popescu au fost zeci de ani parteneri de scenă, încântând spectatorii în sute de spectacole atât în România, cât și peste hotare. Timp de aproape 40 de ani, cei doi au format unul dintre cele mai celebre și îndrăgite cupluri umoristice din lumea teatrului românesc.

În anul 1978, destinul a aranjat lucrurile în așa fel încât Arșinel să devină partenerul de scenă al şarmantei Stela Popescu. Dar totul a fost o pură întâmplare, după cum chiar regretata artistă a povestit. Era perioada în care Stela scrisese istorie alături de regretatul Ștefan Bănică Senior, timp de 8 ani, între 1971 și 1979.

Alexandru Arșinel și Stela Popescu
Alexandru Arșinel și Stela Popescu

Totul a fost o pură întâmplare

Însă, într-un moment de criză ce amenința cariera strălucitei artiste, Alexandru Arșinel i-a apărut în cale. Fiindcă actorul Ştefan Bănică nu a putut să onoreze un spectacol atunci şi era nevoie de altcineva cu care să joace, acesta l-a înlocuit, reușind să ducă la bun sfârșit proiectul din acea vară. Așa s-a născut unul dintre cele mai de succes cupluri de pe scena românească, dar și cel mai longeviv: aproape 40 de ani de colegialitate, dar și de prietenie necondiționată.

„În 1971, a venit la mine acasă Tudor Vornicu și mi-a spus că e momentul să facem show-uri de televiziune. Așa am început să lucrez cu Bănică. Trebuia să facem un show de 45 de minute. Am avut un așa succes că de a doua zi „urlau” telefoanele: „Veniți la noi în Cluj, în Timișoara, la Iași, la Craiova…”.

Din acel moment am început să jucăm împreună în spectacole ocazionale. El juca la Municipal și eu la Teatrul de Comedie. Acest cuplu a mers foarte bine timp de opt ani, între anii 1971-1979. Însă, la un moment dat,  au apărut niște restricții financiare de la primărie, nu mai aveau bani pentru colaboratori. M-au reținut pe mine și am căutat un partener din teatru, care era salariat, ca primăria să nu mai plătească. Și mi l-au dat pe Arșinel. Așa am început colaborarea cu Arșinel”, a povestit regretata Stela Popescu.

În anii ce au urmat, cei doi au avut parte de o carieră fulminantă, cu sute de spectacole, în țară și în străinătate, apariții la TV, în filme sau reclame, în multe momente considerându-se că cei doi ar fi chiar împreună.

Alexandru Arșinel a dezvăluit că partenera sa de scenă l-a acceptat așa cum este el, acesta considerându-se o persoană mai căpoasă. Iar unul dintre regretele cele mai mari ale sale era nu i-a mulțumit pentru prietenia sinceră.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...