Cum se îngrijește corect pielea. Secretele expertei Dianei Baicu, de la ce vârstă trebuie folosite cremele antirid

Beatrice Dumitru 05.03.2023, 00:02
Cum se îngrijește corect pielea. Secretele expertei Dianei Baicu, de la ce vârstă trebuie folosite cremele antirid

Pielea este o barieră protectoare pentru tot ceea ce ne poate afecta din mediul extern, de la aer până la schimbările climatice și microorganisme. Dar o pielea frumoasă și sănătoasă necesită îngrijire zilnică și de aceea este esențial să avem grijă de ea. Diana Baicu are o experiență vastă în domeniu și a oferit sfaturi prețioase cu privire la cum trebuie să ne îngrijim pielea.

Îngrijirea corectă a pielii

Pielea este un organ foarte important pentru sănătatea noastră, dar de multe ori nu o îngrijim așa cum ar trebui. Îngrijirea pielii este cea mai bună modalitate de a evita boli precum arsurile solare, cancerul de piele sau acneea, printre altele.

Diana Baicu este conectată la industria internațională de beauty de peste 25 de ani, de când a înființat o companie care distribuie produse profesionale. Aceasta ne-a oferit sfaturi prețioase despre cum să ne îngrijim pielea și despre cum putem să arătăm bine.

Cum se îngrijește corect pielea. Secretele expertei Dianei Baicu, de la ce vârstă trebuie folosite cremele antirid
Pielea necesită îngrijire zilnică.

Vârsta de la care pot fi folosi cremele antirid

Diana Baicu spune că este indicat ca, indiferent de anotimp, să alegem un produs cu SPF pentru că protecția solară trebuie făcută atât vara, cât și iarna, „pentru că vorbim de razele ultraviolete și acestea există și ne agresează pielea în aceeași măsură”.

De asemenea, experta recomandă ca atunci când cumpărăm un produs pentru îngrjirea pielii, trebuie să ținem cont de tipul nostru de ten. Mai mult, Diana Baicu a spus și de la ce vărstă pot fi folosite cremele antirid și susține că este un mit faptul că acestea nu sunt indicate pentru un ten tânăr.

Putem să folosim creme antirid deja de la 25 de ani sau după 25 de ani și putem să folosim orice produs în ruptură de ritm. Ce înseamnă ruptură de ritm? Vedem că tenul nostru nu mai arată așa cum obișnuiam să îl vedem în oglindă. Nu mai este la fel de strălucitor, nu mai este la fel de ferm, atunci putem să folosim și crema antirid sau putem să folosim o cremă pentru fermitate, chiar dacă, teoretic, nu este potrivită pentru vârsta tenului nostru, folosim doar un recipient până l-am terminat și apoi trecem la o cremă care este potrivită pentru condiția tenului nostru”, a afirmat Diana Baicu

Un alt sfat prețios al expertei este că trebuie să avem o rutină de îngrijire corectă potrivită tenului nostru și mai spune că săpunul clasic nu face bine tenului pentru că îl curăță mult prea agresiv, dar că în ultimii anii au apărut unele formulate în așa fel încât pot fi folosite cu încredere pentru curățarea pielii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...