Google Maps a împlinit 15 ani de când s-a lansat, iar odată cu acest eveniment, reprezentanții platformei au schimbat anumite elemente grafice care ajută și mai mult utilizatorul. Iată noutățile anunțate de compania americană.
Google Maps a apărut în anul 2005 și a devenit în scurt timp una dintre cele mai revoluționare aplicații, menită să înlocuiască vechile hărți fizice cu o hartă afișată pe monitorul unui calculator, pe care o puteai mări sau micșora.
În 2020, cu ocazia împlinirii a 15 ani de existență, Google Maps a adus o serie de îmbunătățiri la grafica platformei. Printre acestea se regăsesc: detalii mai multe și mai evidente ale hărților, peisaje mai colorate și mai bine evidențiate, existența unui număr mai mare de informații cu privire la orientare, iar străzile se remarcă printr-o detaliere mai precisă, fiind prezentate forma și lățimea la scară a acestora, potrivit paginademedia.ro.
În plus, pe versiunea îmbunătățită a hărților vor putea fi vizionate și trotuarele trecerile și refugiile pentru pietoni, dar și informațiile pentru persoanele în scaun cu rotile.
În prezent, Google are cartografiată o suprafață de aproape 98% din întreaga planetă, iar noua versiune a programului este concepută pe baza unui nou algoritm care permite reprezentare grafică mai colorată a anumitor zone, ceea ce ajută la distingerea detaliilor.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Când explorezi o zonă vei observa ușor caracteristicile geografiei locului: vei putea distinge ușor plajele aride sau deșerturile de râuri, lacuri sau văi. De asemenea, se poate observa din culori cât de bogată este vegetația dintr-o anumită zonă sau calotele de zăpadă din vârful munților”, spun cei de la Google, potrivit aceleiași surse.
Prin intermediul imaginilor captate de satelit, computerul analizează și identifică toate caracteristicile cadrului natural. Astfel, va scoate în evidență zonele aride, cele împădurite sau cele înghețate. Ulterior, ficărei părți îi va fi atribuită o anumită culoare, distribuită în nuanțe diferite, în funcție de detaliile pe care dorește să le scoată în evidență.
„O zonă dens împădurită va fi clasificată cu verde închis, în timp ce o regiune cu arbuști va fi colorată într-un ton de verde mai deschis”, menționează sursa citată.
Mai jos regăsiți exemplul a unor imagini create de vechiul și noul soft al celor de la Google. Diferențele sunt vizibile, cu mențiunea că în partea stângă sunt imaginile vechi, iar în dreapta cele noi.