Cum se face prăjitura televizor: chiar dacă numele e ciudat, gustul final este de-a dreptul senzațional

Daria Petrescu 22.05.2020, 10:09
Cum se face prăjitura televizor: chiar dacă numele e ciudat, gustul final este de-a dreptul senzațional

Numele acestui desert este neobișnuit, însă gustul cu adevărat special. Pentru a găti prăjitutra televizor ai nevoie de câteva ingrendiete, la îndemâna oricui. Dacă urmăriți pas cu pas modul de preparare, rezultatul va fi unul spectaculos. Astfel că, trebuie să încercați această rețetă, măcar odată. Cu siguranță nu veți regreta. Rețeta este recomandată de bucătăraș.ro și cu siguranță nu veți da greș, iar întreaga familie va fi încântată de gustul deosebit.

Ingrediente:

2 Blaturi de cacao:

5 ouă

120 g margarină Unirea Original

120 g zahăr

250 g făină

150 ml lapte

50 g cacao neagră

1 fiolă esenţă de rom

Un pliculeţ praf de copt

1 Blat de pandişpan:

4 ouă

8 linguri cu făină

8 linguri cu zahăr

1 plic praf de copt

coaja rasă de la o lămâie

colorat alimentar galben

Crema:

250 ml lapte

200 g zahăr

3 linguri cu amidon cu vârf

250 g margarina Unirea pentru creme

1 fiolă esentă de vanilie

zeama de o lămâie

Plus gem la alegere ( eu am pus de mure)

Mod de preparare:

Blaturile de cacao

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu margarina, se adaugă cacaua, esenţa de rom, laptele, făina cernută cu praful de copt şi la urmă spuma de albuşuri. Se împarte compoziţia în două şi se coc blaturile în tava de 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt, cam 20-25 de minute (se face testul scobitorii ). Se lasă la răcit.

Blatul de pandişpan

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, coaja de lămâie şi colorantul. Se coace blatul in aceeaşi tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasa apoi la răcit.

Crema

Se pun la foc mic laptele cu zahărul. Amidonul se desface in puţină apă rece, iar când laptele începe să fiarbă se adaugă în fir subţire şi se amestecă continuu pînă ce crema capătă consistenţă. Se dă puţin la răcit, apoi se încorporează margarina, esenţa de vanilie şi zeama de lămâie. Se dă la congelator până se întăreşte şi nu mai curge.

Asamblare

In tava în care am copt blaturile se pun astfel: un blat de cacao- jumătate de cremă- blatul de pandişpan uns pe ambele parti cu gem- restul de cremă- blat de cacao. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la rece până a doua zi când se poate tăia, este rețeta recomandată de Bucătăraș.ro.

Ce trebuie să știi despre cacaua

Reglează nivelul tensiunii arteriale și îmbunătățește sănătatea vaselor sanguine. Mai mult, se pare că are rolul de a menține în parametri optimi sănătatea inimii.

Cacaua are numeroase beneficii
Cacaua are numeroase beneficii

Curată vasele de sânge. Flavonoidele din pudra de cacao protejează organismul împotriva apariției bolilor cardiovasculare prin efectul de curățare al vaselor de sânge.

Încetinește procesul de îmbătrânire prematură și are rolul de a reduce incidența bolilor cardiovasculare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI