Cum faci prăjitura tiramisu fără ouă. Rețetă rapidă și ușoară cu un rezultat absolut delicios!

Daria Petrescu 30.04.2020, 09:45
Cum faci prăjitura tiramisu fără ouă. Rețetă rapidă și ușoară cu un rezultat absolut delicios!

Prăjitura tiramisu fără ouă este una dintre cele mai apreciate rețete. Se prepară ușor și aveți nevoie de doar cteva ingrediente. Mai mult, secretul important este că nu aveți nevoie de ou, ca și în cazul altor prăjituri. Pentru cei care vor să încerce, vă prezentăm mai jos lista de ingrediente și modul de preparare.

Ingrediente:

300 g pișcoturi

400 ml cafea espreso

3-4 lg zahăr

2-3 lg lichior amaretto

500 g mascarpone

80-100 g zahăr pudra vanilat

200 ml frișcă lichidă

2 lg pline cu cacao

Mod de preparare:

Se prepară cafeaua. Se îndulcește cu zahăr (poate diferi cantitatea de zahăr în funcție de gusturi) și se lasă să se răcească.

La final se adaugă lichiorul amaretto. Într-un bol se amestecă mascarpone cu zahărul pudra vanilat. Frișcă se mixează bine, apoi se încorporează în crema mascarpone.

Se ia câte un pișcot și se scufundă în cafea timp de 1-2 secunde și se așează pe fundul unui vas de yena.

După ce s-a așezat primul strat de pișcoturi, se unge cu un strat de crema mascarpone. Se presară cacao, apoi se așează din nou un rând de pișcoturi înmuiate în cafea, iar deasupra un strat de crema. Se presară deasupra cu cacao și se da la rece pentru minim 2 ore înainte de servire, este rețeta recomandată de Bucătăraș.ro.

Beneficiile pe care le are cacaua

Reglează nivelul tensiunii arteriale și îmbunătățește sănătatea vaselor sanguine. Mai mult, se pare că are rolul de a menține în parametri optimi sănătatea inimii.

Pudra de cacao conține antioxidanți care ajută organismul să împiedice acțiunea radicalilor liberi, care duc la modificarea ADN-ului din celule.

Acești antioxidanți ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor cardiovasculare. Curată vasele de sânge. Flavonoidele din pudra de cacao protejează organismul împotriva apariției bolilor cardiovasculare prin efectul de curățare al vaselor de sânge.

Încetinește procesul de îmbătrânire prematură și are rolul de a reduce incidența bolilor cardiovasculare.

Cacaua are mai multe beneficii
Cacaua are mai multe beneficii

Combate depresia și menține bună dispoziție. Substanțele active din boabele aromate stimulează eliberarea endorfinei și a serotoninei, substanțe numite hormonii fericirii.

De aceea, pentru a preveni tristețea este indicat să consumi o ceașcă de lapte cu cacao. Leac pentru pielea deteriorată.

Fiind bogată în antioxidanți, pudra de cacao este un leac renumit și pentru împrospătarea pielii deteriorate, iar efectul consumului acestei băuturi se remarcă la scurt timp de la începerea curei.

Antioxidanțîi pe care ii conține se află printre alimentele cu cel mai ridicat grad de absorbție a radicalilor liberi, iar aceștia au rolul de a reduce degradarea celulelor și ajută la prevenirea unei palete largi de boli, inclusiv cancer și Alzheimer.

Contribuie la îmbunătățirea metabolizării zahărului din sânge. Există unele studii care susțin că pudra de cacao ar fi benefică inclusiv pentru prevenirea diabetului zaharat de tip ÎI.

În

afară de conținutul sau ridicat de antioxidanți, pudra de cacao mai cuprinde și antiinflamatori naturali, care contribuie la ameliorarea puseelor inflamatorii.

Scade riscul apariției cancerului, datorită conținutului ridicat de antioxidanți care protejează celulele împotriva radicalilor liberi.

 

Urmăriți Impact.ro și pe