Cum se face plata pensiilor în luna ianuarie. Anunțul făcut de Raluca Turcan

Stan Filon 05.01.2021, 12:44
Cum se face plata pensiilor în luna ianuarie. Anunțul făcut de Raluca Turcan

Un anunț foarte important pentru toți pensionarii din România a venit de la ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a vorbit despre calendarul plății pensiilor, la început de an. Astfel, reprezentanta Guvernului Cîțu a spus când vor primi oamenii pensiile, în luna ianuarie. 

Iată cum se face plata pensiilor în luna ianuarie

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a venit cu vestea bună printr-un mesaj pe Facebook, unde a anunţat că luni a verificat modul în care este respectat calendarul de plată a pensiilor la domiciliu aşa cum a fost stabilit cu instituţiile implicate, iar totul merge conform planului. Pe parcursul zilei au fost îndeplinite mai multe proceduri care vor permite plata pensiilor la timp.

”Casele Judeţene de Pensii au solicitat astăzi la prima oră Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală transmiterea în regim de urgenţă către trezorerii a dispoziţiilor bugetare reprezentând plăţile de pensii pentru ianuarie 2021. Ulterior, au fost întocmite ordinele de plată către Poşta Română şi au fost virate sumele pentru pensiile ce urmează a fi plătite la domiciliu în ianuarie 2021. Toate aceste proceduri vor permite Companiei Naţionale Poşta Română să înceapă imediat achitarea pensiilor la domiciliu”, a scris, pe Facebook, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Cum se face plata pensiilor în luna ianuarie
Cum se face plata pensiilor în luna ianuarie

Pensiile cresc în 2021

Potrivit legii, pentru pensionarii care au optat să îşi primească drepturile băneşti acasă, plata pensiilor se face între datele de 1 şi 15 ale fiecărei luni. Pensonarii au mai primit o veste bună!

Vestea bună este că pensiile cresc cu cu 50%! Vestea proastă este că veniturile pensionarilor se vor majora cu 50%, în următorii patru ani. Prima majorare este prognozată pentru anul 2021, însă nu se știe exact când va avea loc, iar pensionarii vor primi un spor de 8% din actuala pensie.

De la 1.442 de lei, cât este acum, punctul de pensie se va mări până la 1.559 de lei, în 2021, respectiv cu 117 lei. Guvernul vrea ca punctul de pensie să ajungă în 2024 să fie cu 400 de lei mai mare decât în prezent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...