Cum se face lapte de bou, una dintre cele mai simple mâncăruri românești. Iese delicios în câteva minute

Nicu Stan 23.09.2021, 08:47
Cum se face lapte de bou, una dintre cele mai simple mâncăruri românești. Iese delicios în câteva minute

Lapte de bou este una dintre cele mai simple mâncăruri românești. Lapte de bou este un fel delicios care este gata în câteva minute. De asemenea, acest fel nu necesită mare îndemânare de bucătar, poate fi făcut de către oricine, și necesită ingrediente ieftine.

Limbi de pisică, cel mai delicios desert. Cum se face și care sunt ingredientele

În România există foarte multe feluri de mâncare cu nume care de care mai bizare. O astfel de mâncare este și Limba boului.

Rețeta pentru Lapte de bou este una cât se poate de simplă. Se face rapid și necesită doar câteva ingrediente care nu sunt deloc scumpe.

Desert delicios, Limbi de pisici
Desert delicios, Limbi de pisici

Ingrediente rețetă Lapte deBou

4 căni de seminţe de dovleac crude,

un litru de lapte,

sare;

Pentru mămăligă

mălai,

apă,

sare.

Mod de prepararea rețetă delicioasă de Lapte de bou

Rețeta de Lapte de bou începe cu prepararea laptelui, respectiv fierberea lui. Între timp, seminţele de dovleac se prăjesc în cuptor, după care acestea vor trebui să fie măcinate fin. Făina obținută prin măcinarea semințelor de dovleac se toarnă în laptele care trebuie să clocotească.

Totul se amestecă pe foc, până când se obţine o pastă groasă. Peste această pastă se adaugă sarea, după gust, şi totul se mai fierbe la foc mic pentru timp de încă 10 minute.

Mămăliga trebuie să fie tare

Apoi, trebuie pregătită o mămăligă tare. Aceasta se va lăsa să se răcească, după care va trebui să fie tăiată felii. Mămăliga se serveşte cu fiertura de lapte şi seminţe caldă. Vă dorim Poftă Bună!

Un alt fel de mâncare, de data aceasta un desert, sunt Limbile de pisică.

Ingrediente Limbi de Pisică

100 g albuş,

100 g unt,

100 grame făină,

100 grame zahăr pudră vanilat (sau zahăr tos + esenţă vanilie),

puţină sare.

Preparare desert Limbi de Pisică

Se amestecă cu mixerul untul moale cu zahărul până se obţine o cremă frumoasă, după care se adaugă treptat făina cernută prin sită, apoi se încorporează albuşurile, care au fost bătute spumă în prealabil și se adaugă puțină sare.

Se așează grămăjoare de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar acestea se alungesc cu ajutorul unei linguri. Acestea se mai alungesc singure şi în timp ce sunt la cuptor.

Cât stau la cuptor Limbile de Pisică

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius pentru 4-5 minute sau până când marginea Limbilor de Pisică devine frumoasă, aurie. Apoi, se lasă 1-2 minute în tavă să se întărească, după care se pot scoate pe o farfurie și sunt numai bune de servit. Vă dorim Poftă Buna!