Cum se face cea mai bună salată de ouă. Trebuie să pui în ea două ingrediente secrete

Daria Petrescu, Dragos Ștefănescu 21.07.2021, 08:07
Cum se face cea mai bună salată de ouă. Trebuie să pui în ea două ingrediente secrete

Rețeta de salată de ouă este una dintre cele mai apreciate, mai ales pe timp de vară. Se prepare ușor și aveți nevoie de doar câteva ingrediente, pentru preparatul ce va cuceri întreaga familie. Iată cum se face cea mai bună salată de ouă. Trebuie să pui în ea două ingrediente secrete

Rețetă salată de ouă

Înainte de a vă prezenta ingredientele și modul de preparare, trebue să știți că, pentru décor puteți folosi câteva ridici tăiate felii și puțină ceapă verde. De asemenea, această salată de ouă o puteți servi pe pâinea proaspătă sau prăjită. Depinde de preferințele fiecăruia. Iată mai jos, de ce ingrediente aveți nevoie și care este micul secret al preparării salatei de ouă.

Ingrediente

8 ouă fierte tari (5-6 minute)

4 linguri de maioneză rapidă de casa

sare

2 cepe rosii sau albe sau 4 fire de ceapa verde

Muștar și oțet după gust

Mod de preparare

Se pun la fier cele 8 ouă și se lasă timp de 6 minute. În tot acest timp, puteți pregăti o maioneză rapidă din 2 gălbenușuri, 2 linguri de muștar și ulei de floarea soarelui. Ceapa roșie se toacă mărunt. Se amestecă maioneza cu ceapa.  După ce ouăle au fiert, imediat le scurgeți de apă fierbinte și se așează cu cratiță cu tot în chiuvetă, sub jet de apă rece.

Nu puneți maioneza pe ouăle fierbinți, pentru că riscați să se taie.  După ce ouăle s-au răcit bine le decojiți  și le tăiați felii circulare. Înainte de a amesteca toate ingredientele și a așeza salata pe farfurie, este bine să adăugați cele două ingrediente secrete. Acestea îi oferă un gust special salatei.

Este vorba despre muștar și oțet. Pe lângă faptul că salata capătă un gust bun, aceste ingrediente face ca ea să nu fie grețoasă, din cauza maionezii.

Beneficiile oului

Conform studiilor, un ou mediu are o valoare energetică cuprinsă între 70 și 90 de calorii și conține:

0,5% glucide;

1% substanțe nutritive;

1% diverse.

73% apă;

11,5% proteine;

13% lipide;

-Oul este un ajutor important în curele de slăbire. Datorită cantității mari de substanțe nutritive existente în doar 70-90 calorii, el este recomandat în multe cure de slăbire

Câte ouă este bine să consumi, pentru a nu-ți pune sănătatea în pericol

-substanțele carotenoide existente în gălbenușul de ou îmbunătățesc vederea

-Datorită conținutului ridicat de calciu (95%), cojile de ou sunt recomandate pentru a fi consumate sub formă de pudră

-Gălbenușul de ou se află pe lista alimentelor care îmbunătățesc memoria. Acest lucru, datorită cantității de colină pe care o conțin.

-Conform profesorului Werner Seebauer, decan la Association of German Preventologists, un ou mare are aproximativ 200 mg de colesterol, care se află în gălbenuș

-specialiștii recomandă să nu mănânci mai mult de șase ouă pe săptămână, asta pentru a preveni apariția bolilor cardiovasculare.

Beneficiile cepei

-Are un conținut ridicat de fier, ce ajută la anemie

– angentii antiinflamatori din ceapă sunt utili pentru reducerea  simptomelor bolilor inflamatorii

– lupta impotriva infectiilor provocate de bacterii

– Ajuta la subtierea sangelui, dizolva cheagurile de sange si curata sangele de grasimi nesanatoase

-dacă mâncați o jumatate de ceapa cruda in fiecare zi, valorile colesterolului rau se vor diminua, se vor estompa manifestarile trombozei.

Urmăriți Impact.ro și pe