Cum se fac chiftelele siciliene din cartofi. Secretul pe care îl folosesc bucătarii din Italia

Stan Filon 04.02.2022, 11:31
Cum se fac chiftelele siciliene din cartofi. Secretul pe care îl folosesc bucătarii din Italia

Iată cum se fac chiftelele siciliene din cartofi! Vă aducem în atenție o rețetă simplă, dar foarte delicioasă cu un gust pe care îl veți întâlni doar în Italia. Cu acest preparat vă veți impresiona prietenii, chiar și pe cei din Peninsulă, dar trebuie să vă atenționăm că atunci când le veți găti s-ar putea să vă treziți cu câțiva musafiri în plus, din rândul vecinilor, care vor fi atrași ca un magnet de mirosul îmbietor al chiftelelor siciliene.

Rețeta pentru chiftele siciliene din cartofi

Chiftelele siciliene din cartofi sunt ideale pentru a fi servite la cină, dar la fel de bine pot fi savurate și ca aperitiv. Dacă doriți să aveți la masă un preparat nou, dar plin de arome, atunci chiftelele siciliene din cartofi sunt bucatele perfecte.

Chiar și copiii se vor îndrăgosti pe loc, așa că trebuie să puneți bine rețeta, deoarece o veți folosi de multe ori. Chiftelele siciliene pot fi prăjite, dar sunt la fel de gustoase și preparate la cuptor. Indiferent de ce variantă veți alege, nu veți regreta.

Reteta pentru chiftele siciliene din cartofi
Reteta pentru chiftele siciliene din cartofi

Iată ingredientele de care aveți nevoie:

  • 1 kg de cartofi
  • 4 ouă
  • 250 g de cașcaval
  • 120 g pesmet
  • 80 g de brânză rasă
  • pătrunjel după gust
  • menta după gust
  • sare și piper după gust

Iată cum se prepară rețeta de chiftele siciliene din cartofi

Primul pas este să acordăm ceva atenție cartofilor. Rețeta tradițională italiană spune că aceștia trebuie să fie fierți într-o oală cu apă sărată. Când sunt fierți, se scot din apă și se zdrobesc. Așteptăm ca piureul obșinut să se răcească, după care adăugăm ouăle, cașcavalul, pesmetul, pătrunjelul tocat, menta tocată, sarea și piperul, duă care amestecăm totul bine.

Piureul trebuie lăsat să se „odihnească” timp de 10 minute, timp în care aromele au timp să se întrepătrundă. Formăm după aceea chiftele de dimensiunea pe care o preferăm. După această etapă, trecem la gătit. Fie prăjim chiftelele siciliene într-o tigaie cu mult ulei, la foc mediu, câte 5 minute pe fiecare parte, după care le scurgem de ulei pe o hârtie absorbantă, fie dăm drumul la cuptor. Acesta trebuie să atingă temperatura de 180°, iar chiftelele noastre trebuie să stea la cuptpr timp de 20 de minute, stropite cu puțin ulei de măsline extravirgin. Orice alegere ați face de preparare, vă urăm poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...