Cum se fac afacerile în plină pandemie. Spitalul din Suceava, achiziții de 500.000 de lei de la o firmă fără activitate. Cine e proprietara companiei

Redacția IMPACT 14.04.2020, 18:39
Cum se fac afacerile în plină pandemie. Spitalul din Suceava, achiziții de 500.000 de lei de la o firmă fără activitate. Cine e proprietara companiei

În plină pandemie de coronavirus, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a făcut, o achiziție destul de controversată, la începutul acestei luni. La celălalt capăt al firului tranzacției se află un membru PNL.

De ce a furnizat spitalul din Suceava bani unei firme din Ilfov

O firmă din comuna Berceni, județul Ilfov a primit, la începutul lunii aprilie un contract de la spitalul sucevean, în valoare de 500.000 de lei. Interesant de urmărit este faptul că această societate comercială care a primit banii de la reprezentanții unității medicale, nu a avut niciun fel de activitate de înființare și până în prezent, conform unei anchete realizate de G4Media. Proprietara companiei, Jenica (Jenny) Slav este membru activ în PNL, filiala Berceni, iar despre ea se mai știe faptul că în urmă cu doi ani, a fost condamnată la 10 luni și 20 de zile pentru mărturie mincinoasă și instigare la infracţiunea de înşelăciune într-un caz în care s-a demonstrat că acesta furase un telefon mobil. Tot atunci, Jenica Slav a petrecut o noapte după gratii.

Jenica Slav, membru PNL și patron al firmei Romjenslav SRL Berceni. Sursa foto: Facebook/ jenny Slav
Jenica Slav, membru PNL și patron al firmei Romjenslav SRL Berceni. Sursa foto: Facebook/ jenny Slav

Ce presupunea contractul semnat de cele două părți

Prin contractul de 500.000 de lei, firma Romjenslav SRL Berceni, care aparține Jenicăi Slav trebuia să furnizeze 10.000 de combinezoane, cu o „Compoziție 100% polipropilenă (nețesut). Produsul este de unică folosință fără certificări, este un produs Fabricat în România. Greutate(gr/mp): 100”, potrivit unei descrieri regăsită pe SEAP- Sistemul Electronic de Achizitii Publice.
O clauză avantajoasă pentru furnizor a fost plata sumei în termen de 24 de ore de la data recepției produselor, mai scrie G4Media. De regulă, termenul de plată stabilit de autoritățile contractante este de 10, 15, 30 sau chiar 60 de zile.
Potrivit portalului Termene.ro, compania Romjenslav SRL Berceni a fost înființată în urmă cu șapte ani, în octombrie 2013, având ca obiect de activitate „comerțul cu amănuntul care nu se efectuează prin magazine, standuri, chioșcuri și piețe”.Compania nu a avut activitate comercială și nici profit, ba chiar a fost pe pierderi, în anul 2015 și, respectiv, în anul 2016, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos.

Foto: captură Termene.ro
Foto: captură Termene.ro

Potrivit SEAP, achiziția realizată de Romjenslav SRL Berceni este prima semnată vreodată de firmă, al cărei acționar unic este Jenica Slav.

Urmăriți Impact.ro și pe