Scandalul nu se mai termină la Spitalul Județean Suceava. Povestea mitei de la morgă. ”Așa se dă”

Rădulescu Valentin 10.04.2020, 11:28
Scandalul nu se mai termină la Spitalul Județean Suceava. Povestea mitei de la morgă. ”Așa se dă”

Suceava este la momentul de față cea mai afectată zonă din România, din cauza epidemiei. Totodată, s-au făcut mai multe declarații din partea cetățenilor că la Spitalul Județean Suceava, se dă mită, pentru a-ți putea ridica rudele decedate.

Scandalul nu se mai termină la Spitalul Județean Suceava

În Suceava, orașul care este renumit acum pentru sutele de infecții confirmate din cauza noului virus, oamenilor li se cer bani la morgă. Potrivit declaraților pe care doi bărbați le-au făcut, o angajată de la morga Spitalului din Suceava, le-a cerut bani că să își ridice rudele decedate. Vasile Costeniuc a mers pe data de 4 aprilie la morgă, ca să ridice trupul neînsuflețit al tatălui său, dar o angajată a morgii i-a cerut 100 de lei. Totodată, nu i s-a explicat pentru ce sunt banii, iar când l-a întrebat pe șoferul mașinii mortuare, acesta a spus că ”Așa se dă”.

Stând acolo, eram cu şoferul maşinii cu care am preluat decedatul şi vine o asistentă, angajată a morgii, nu trebuie să bag toată instituţia. Ea mi-a luat banii. , mi-a spus. Eu nu am înţeles ce trebuie să dau, ca să îl spele, ca să îl îmbrace”, a declarat Vasile Costenicu pentru Mediafax.

Totodată, acesta nu a a reușit să recupereze nici telefonul tatălui său. A încercat să vorbească cu angajata, dar tot evita să îi răspundă și susținea că nu îl găsește. Până la urmă bărbatul a cedat în a mai căuta lucrurile tatălui său. ”Nu că ar fi vinovată ea, dar tot se dădea de ceasul morții că ar căuta telefonul și nu îl găsea. Am zis că cine știe pe unde e, asta e”, a mai spus Vasile Costeniuc.

Scandalul nu se mai termină la Spitalul Județean Suceava. Povestea mitei de la morgă. ”Așa se dă”
Scandalul nu se mai termină la Spitalul Județean Suceava. Povestea mitei de la morgă. ”Așa se dă”

Banii se strângeau într-o cutie de pantofi

Vasile Ciobanu, un alt bărbat căruia i s-au cerut bani, a povestit cum angajații strângeau banii într-o cutie de pantofi. Alături de tatăl său, venise să ridice trupul mamei sale. Cei doi au început să se certe cu angajatele de la morgă, din cauza sumelor de bani. Totodată, au evitat să le de-a și bunurile pe care mama sa le avea asupra ei, în momentul când s-a stins din viață. Tatăl său a încercat totuși să le fenteze pe angajate, punând de 100 de lei și luând înapoi 50, dar femeile s-au supărat, cerându-le încă 100 de lei.

”Mi-au cerut 100 de lei, să îi punem într-o cutie de carton, că așa se pune. Tata a pus 100 de lei și a luat 50 înapoi, că erau mai mulți bani acolo și s-au supărat doamnele. Ne-au zis să mai punem 100. Ne-am luat cu ele în gură și nu am mai pus nimic, au rămas numai 50 de lei puși.” a spus Vasile Ciobanu, pentru sursa citată de mai sus.

Potrivit informațiilor, s-a constituit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, potrivit unui comunicat citat de Agerpres. Din acest act, reiese faptul că în perioada martie-aprilie 2020, angajații din cadrul SJU Suceava, au pretins și primit mai multe sume de bani de la membrii familiilor din care făceau parte persoanele decedate. Sumele ar fi fost pentru eforturile depuse în legătură cu constatarea decesului, îmbălsămarea persoanelor decedate și îmbrăcarea acestora. Cu toate că aceste servicii intră în atribuțiile de serviciu ale personalului din cadrul instituției medicale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI