Cum se comportă „ofițerul MAI de la Gerota” cu doctorii care îl tratează. „Ne spune marș”

Alexandra Andrei 18.03.2020, 09:31
Cum se comportă „ofițerul MAI de la Gerota” cu doctorii care îl tratează. „Ne spune marș”

Coronavirusul a schimbat complet fața ultimelor două săptămâni a tuturor activităților și relațiilor din țară. România a adoptat măsuriă drastice, dar necesare, de instituirea a stării de urgență și de închidere temporară a mai multor sectoare de activitate. Autoritățile fac în continuare apel la calm și la responsabilitate.

Ce se întâmplă cu ofițerul MAI de la Spitalul Gerota

Situația fostului ofițer MAI este una mai specială, întrucât acesta a fost diagnosticat cu COVID-19, fiind descoperit după ce s-a întors din Israel. Inițial, a mințit cu privire la faptul că s-a întors dintr-o zonă de risc, preferând să nu recunoască fapta sa. Când a fost întrebat dacă a călătorit în străinătate, bărbatul a mințit cu privire la acest lucru.

Dat fiind faptul că s-a simțit rău, și a fost internat la spitalul cu regim special pentru polițiști, Dimitrie Gerota. El călătorise, în perioada 21-26 februarie pe teritoriile palestine și semnase un document pe proprie răspundere că nu fusese plecat într-o țară străină.

Atitudinea bărbatului

Bărbatul a fost transferat imediat la spitalul “Victor Babeș” din Capitală, unde se află internat și în acest moment. Imediat după transferul său, spitalul “Dumitru Gerota” a fost închis, iar toate persoanele aflate înăuntru, de la pacienți la cadre medicale, au intrat în caranțină. Ieri, o informație furnizată chiar de directorul spitalului “Victor Babeș” a stârnit panică și revoltă în rândul populației. Bărbatul și-a dat jos masca în repetate rânduri și a început să tușească, ba chiar să scuipe în mod intenționat.

“Nu consideră că a greșit cu nimic, ba din contră. Nu se simte vinovat nici că a mințit, nici că și-a îmbolnăvit soția, fiul, nora însărcinată și nepotul. Nu este deloc politicos și nu a renunțat la tonul ridicat nici măcar atunci când starea dumnealui s-a înrăutățit puțin. Dacă i se spune să stea liniștit, răspunde cu marș­”, au declarat pentru Impact.ro surse din interiorul spitalului.

Autoritățile i-au deschis bărbatului dosar penal.
Autoritățile i-au deschis bărbatului dosar penal.

Până în prezent, bărbatul a reușit să îmbolnăvească peste 60 de persoane, dintre care 30 sunt cadre medicale. Bărbatului i s-a deschis dosar penal pe numele său și are deja de plătit o sancțiune a cărei valoare se ridică la 4000 de euro. Fostul ofițer riscă acum și pedeapsa cu închisoarea.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea