Cum se coc ardeii cel mai bine. Trebuie să încerci asta în bucătărie

Rădulescu Valentin 10.09.2020, 14:25
Cum se coc ardeii cel mai bine. Trebuie să încerci asta în bucătărie

Ardeii copți sunt nelipsiți din casele gospodinelor. Aceștia pot fi serviți ca și garnitură pentru tot felul de mâncăruri. Cunoscuți pentru gustul lor delicios, ardeii sunt unele dintre cele mai consumate legume. Totodată, nu mulți știu cum se fac ardeii perfecți să fără să depună prea mult efort. Cum se coc cel mai bine ardeii?

Ce trebuie să știi despre coacerea ardeilor

Dacă vrei să coci ardei și să nu ai prea multe bătăi de cap, este important să alegi ardeii kapia sau gogoșari, pentru că au pulpa mult mai groasă. În general, cei mai gustoși sunt cei roșii sau galbeni, în nici un caz cei verzi, deoarece sunt mult mai amărui. Un lucru foarte important este să îi alegi pe cei drepți, astfel te va ajuta mai mult la decojire și la coacerea uniformă. După ce facem alegerea corectă a ardeilor, este necesar să îi spălăm și să îi ștergem de apă.

Pentru a face ardeii la cuptor, primul pas este să îi puneți în tavă. Așezați o bucată de folie din aluminiu în tavă și deasupra ardeilor. În cazul în care aveți cuptor electric, aceștia se vor coace mult mai rapid față de unul pe gaz. În general, cuptoarele pe gaz coc ardeii în aproximativ 35-40 de minute. După ce sunt gata, îi scoateți și îi presărați cu sare într-un castron, după care se lasă acoperiți.

Cum se coc ardeii cel mai bine. Trebuie să încerci asta în bucătărie
Cum se coc ardeii cel mai bine. Trebuie să încerci asta în bucătărie

Coacerea ardeilor pe grătar

Dacă doriți să îi faceți pe grătar, există o metodă foarte simplă. După ce jarul este bine încins, puneți ardeii pe grătar și aveți grijă să îi întoarceți pe o parte și pe alta. La final se scot și se pun într-un castron, după care îi presărăm cu sare și îi lăsăm acoperiți. În așa fel coaja ardeilor se umflă și va fi mult mai ușor de curățat.

Putem de asemenea să îi punem într-o tigaie cu ulei. Lăsăm focul mic, iar după ce se încinge tigaia punem un capac. Așadar, ardeii vor fierbe în ulei fără să se ardă. Totodată, este nevoie să îi întoarcem pe toate părțile cu ajutorul unui clește de grătar, sau ceva cu care puteți să îi apucați. Când considerați că sunt gata, îi scoateți și îi lăsați să se răcească într-o strecurătoare.

Urmăriți Impact.ro și pe