Cum se apără CTP după ce a fost acuzat de rasism. Singurul argument pe care a fost în stare să-l aducă

Stan Filon 11.12.2020, 10:05
Cum se apără CTP după ce a fost acuzat de rasism. Singurul argument pe care a fost în stare să-l aducă

Cristian Tudor Popescu s-a trezit din acuzator, acuzat! Celebrul jurnalist a comentat episodul în care a fost implicat arbitrul român Sebastian Colțescu, care a stârnit un val de ură după ce s-a adresat unui oficial cu aplativul ”ăla negru”, iar meciul dintre PSG – Bașakșehir s-a amânat. Ambele echipe au ieșit de pe teren, iar Cristian Tudor Popescu l-a pus la colț pe Colțescu printr-un comentariu făcut în stilul său caracteristic.

Cum se apără CTP după ce a fost acuzat de rasism

Ei bine, un coleg de breaslă de-al său a scotocit prin arhive și a dat de un text scris de Cristian Tudor Popescu în urmă cu 11 ani. Astfel, jurnalistul Costi Rogozanu l-a acuzat pe Cristian Tudor Popescu de ”rasism scârbos”, într-un comentariu publicat de Libertatea.

”Să vă citez din C.T. Popescu cel de acum 11 ani, care scria după crima tragică a cărei victimă a fost Marian Cozma: «sunt indivizi care măsoară aproximativ 1,70 m. Sunt scunzi, țigani și urâți. Marian era un băiat ca un catarg de steag, foarte înalt, alb, puternic și arătos. (…) Poate să declanşeze faptul că un semen arată diferit de tine atâta bestialitate, atâta ură? Poate.

Reactia lui CTP, dupa ce a fost acuzat de rasism
Reactia lui CTP, dupa ce a fost acuzat de rasism

”Articolul meu nu este câtuși de puțin rasist”

S-ar putea însă ca etnia ţigănească să verifice pe propria-i piele acest răspuns>>. E ăsta rasism scârbos? Este. A fost sancționat CTP de cineva? Dimpotrivă, a fost eroizat de toți oamenii sufletiști rasiști din țară. Ba chiar i s-a împlinit și visul, nu în legătură cu acea moarte tragică. Ci, în general, cu etnia. În Ungaria au tot apărut miliții patriotice de vânat romi”, scrie Costi Rogozanu, în textul său din Libertatea.

Aceeași publicație l-a contactat pe Cristian Tudor Popescu pentru o reacție la textul lui Rogozanu. ”Articolul meu nu este câtuși de puțin rasist și are cu totul altă țintă decât țiganii din Ungaria sau din altă parte, este vorba despre presă. Prin urmare, ceea ce face personajul, nu doresc să îi pronunț numele eu, ceea ce face autorul acelui text este o manipulare ordinară, scoțând cuvinte cu penseta din text, pentru a le trage la teza lui că eu aș fi rasist”, susține CTP.

Urmăriți Impact.ro și pe