Cum se aleg florile unui buchet astfel încât să fie armonios

Ileana Mlădinoiu / 19.08.2020, 15:50
Cum se aleg florile unui buchet astfel încât să fie armonios

La aranjarea unui buchet trebuie să se urmărească realizarea unui efect plăcut și totodată adecvat ambianței respective, prin alegerea judicioasă și armonizarea culorilor florilor folosite. Acest amănunt prezintă importanță, deoarece diferitele culori influențează diferit starea sufletească a celor care le privesc.

Cum se aleg florile unui buchet pentru o armonie vizuală

Florile oferă o paletă inepuizabilă de nuanțe și nu este întotdeauna ușor să le alegi, ca să le poți asocia sau nu. Între tentația multicolorului și nevoia de a crea o compoziție armonioasă, nu știi niciodată ce să amesteci.

În general, începătorii sunt sfătuiți să păstreze un buchet simplu, optând pentru o culoare puternică, cum ar fi roșul, simbolul pasiunii, dragostei de viață ori galbenul, semnificând fericirea, măreția și predispunând la optimism. Asociate cu nunanțe mai neutre (alb, crem, bej și verde), vor obține un contrast frumos, fără riscuri.

Cei mai puțin îndrăzneți pot amesteca doua-trei culori sau pot opta pentru un buchet monocrom, dar aranjat din soiuri diferite de flori.

Cum se aleg florile unui buchet
Cum se aleg florile unui buchet

Ce alegem? Culori reci sau culori calde?

Sunt considerate culori calde roșul, galbenul, rozul, portocaliul, iar reci albastrul (exprimă seriozitate sau chiar suferință) verdele, mai ales verdele deschis este o culoare odihnitoare, sugerând siguranță, calm, speranță), violetul cu a sa măreție, lux și notă sobră, festivă. Pentru un buchet omogen, de preferat este să nu le amestecați pe cele două, dar nimic nu vă împiedică să creați un buchet contrastant, bazat pe culori complementare.

De reținut că și sezonul vă dă o mână de ajutor în aranjarea unui buchet de flori. Toamna vine cu daliile, crizantemele, primăvara cu florile pastelate, ușor reci: liliacul, bujorul, irisul. Nu numai culoarea, ci și mărimea, la care adăugăm structura florilor, contează în obținerea unui buchet armonios de flori. Amestecați gerbera sau floarea-soarelui cu flori mici, ca ale celor de mușețel, de exemplu.

De asemenea, lungimea și rigiditatea tulpinelor de flori au importanță pentru a nu transforma complet un buchet de flori. Reflectați și la parfumul florilor, alegând unul singur, astfel încât efectul să fie mai subtil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI