Cum scapi rapid de mucegaiul din dulap. Trucul rapid, pe baza unui produs din bucătărie

Mihnea Tălău 17.03.2023, 16:15
Cum scapi rapid de mucegaiul din dulap. Trucul rapid, pe baza unui produs din bucătărie

Dacă există miros de mucegai în casă, în dulapuri și sertare, ar trebui să rezolvi rapid această problema pentru ca membrii familiei tale să locuiască într-un mediu curat. Există multe metode cu ajutorul cărora putem scăpa de acel miros îngrozitor de mucegai și umezeală.

Rozmarinul, rețeta garantată

Un prim truc include un ingredient pe care, din fericire, mulți îl au deja în bucătărie. Vorbim despre rozmarin. În acest caz,  această plantă aromatică va fi cea care ne va ușura sarcina. Mai întâi, trebuie să golim complet dulapurile și sertarele. Se scot toate hainele, pantofii, lenjeria și așa mai departe. Acum, trebuie să spălăm bine toate obiecte vestimentare cu detergenți speciali.

După ce am terminat, în fiecare colț al dulapului și al sertarului așezăm câte o crenguță de rozmarin, pusă într-un plic de  pânză, ca planta să nu-și piardă frunzele și să nu murdărească interiorul dulapurilor și al sertarelor. Mirosul puternic și proaspăt eliberat de această plantă aromatică ne-ar putea rezolva cu adevărat problema. Deci haideți să scăpăm rapid de acel miros groaznic de mucegai cu acest remediu natural.

Rozmarinul elimina mucegaiul
Rozmarinul elimina mucegaiul

O altă soluție miraculoasă

Bineînțelesmai poți prepară și soluție împotriva mucegaiului. Pentru asta ai nevoie de 2 linguri de borax, 125 ml de oțet și 500 ml de apă fierbinte. Toată soluția trebuie amestecată și pusă într-un recipient cu pulverizator, după care pereții trebuie curățați.

alternativă la soluția de mai sus este o altă preparată utilizând 250 ml de apă, 250 ml de oțet, 60 ml suc de lămâiedouă linguri de bicarbonat de sodiu și o lingură de apă oxigenataLa fel, ingredientele trebuie amestecate foarte bine, puse într-un pulverizator cu apă și apoi pereții trebuie frecați foarte bine pentru a distruge sporii de mucegaiDupă cum vezi, nu e chiar atât de ușor  înveți cum  scapi de mirosul de mucegai.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...