Cum scapi de petele de sare de pe încălțămintea de iarnă. Amestecul banal care le face ca noi

Anca Manolica 02.02.2023, 22:36
Cum scapi de petele de sare de pe încălțămintea de iarnă. Amestecul banal care le face ca noi

O cantitate corectă de sare pusă atunci când gătești va face ca preparatul să aibă un gust mai bun. Dar ceea ce este bun pentru mâncare nu este bun și pentru încălțăminte. Sarea de pe trotuare și drumuri în timpul iernii ajută la menținerea lor fără zăpadă și gheață. Astfel, cu siguranță și încălțămintea ta a intrat în contact cu aceasta, prinzând o peliculă albă sau cenușie odată uscată. Iată cum să scapi de aceste pete.

Cum scapi de petele de sare de pe încălțămintea de iarnă

Zăpada, ploaia, sarea, noroiul, dar şi fluctuațiile de temperatură pot afecta destul de tare încălţămintea pe care o purtăm iarna. Mai mult decât atât, când avem polei sau zăpadă, sarea folosită pe străzi şi trotuare, pentru a preveni alunecarea, poate deteriora şi păta încălțămintea.

Așadar, sarea este un efect secundar nefericit al iernii asupra încălțămintei tale. Din fericire, metodele pentru a scoate petele de sare de pe pantofi nu sunt atât de dificile pe cât crezi, pentru a-ți păstra încălţămintea în cele mai bune condiţii. Iată ce poţi face în acest sens.

Amestecul banal care le face ca noi

Sarea folosită pentru a topi gheața de pe trotuare și străzi conține carbonat de calciu și carbonat de magneziu, minerale care pot lăsa pete albe pe haine, pantofi și covoare. Deși petele de sare sunt destul de ușor de îndepărtat atunci când sunt proaspete, în timp pot deteriora pantofii și pot slăbi sau dezintegra țesăturile, în special mătasea și lâna.

Cum scapi de petele de sare de pe încălțămintea de iarnă
Cum scapi de petele de sare de pe încălțămintea de iarnă

Pentru a scăpa de acestea, poți apela la produse de desalinizare, disponibile la magazinele de încălțăminte, dar, totodată, poţi aplica un amestec banal, cu doar două ingrediente pe care le ai acasă.

Astfel, amestecă o parte egală de oțet alb și apă, înmoaie o cârpă în această soluţie și tamponează uşor încălţămintea. Clăteşte, apoi, cu o lavetă umezită cu apă și șterge ghetele cu un prosop uscat. Lasă-le să se usuce și, ulterior, lustruieşte-le cu ceară, cu ajutorul unui burete curat. Vei vedea că vor arăta ca noi!

Aşadar, pentru a te bucura cât mai mult timp de încălţările tale preferate şi pentru a le păstra în cea mai bună formă, ar fi bine să ții cont de acest truc simplu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...