Cum scapi de mirosul de tutun din casă. Amestecul banal care te scapă rapid de această problemă

Cazacu Alexandru 10.02.2023, 18:38
Cum scapi de mirosul de tutun din casă. Amestecul banal care te scapă rapid de această problemă

Mirosul persistent de țigară nu este doar neplăcut, ci și periculos pentru sănătate. În caz că nu știați, mirosul de țigară intră nu doar în îmbrăcăminte, ci și în piele, păr și pereții locuinței în care se fumează. Tocmai de aceea, în rândurile care urmează noi îți vom spune cum poți să scapi de mirosul de tutun din casă. Iată câteva trucuri și sfaturi care să te ajute în acest sens.

Cum scapi de mirosul de tutun din casă. Trucuri utile

De obicei, persoanele care fumează sunt obișnuite cu mirosul de tutun și nu-și dau seama cât de puternic se simte de fapt acesta. În schimb, pentru nefumători mirosul de țigară poate fi extrem de neplăcut.

Poate că ai renunțat recent la fumat și dorești să scapi de mirosul de țigară din locuință sau te-ai mutat recent într-o casă al cărei proprietar a fost fumător. Dacă vrei să elimini mirosul de tutun din locuința ta, noi îți vom spune cum să faci acest lucru.

Cum scapi de mirosul de tutun din casă? Evident, cel mai bun mod de a elimina complet mirosul de fum al este să elimini țigările din viața ta. Totuși, dacă nu dorești să lași țigările, însă vrei un miros plăcut în locuință, iată ce trebuie să faci.

Cum scapi de mirosul de tutun din locuință

Fumul se acumulează în locuință cu fiecare țigară fumată. Poate persista în casă chiar și câteva luni de zile după ce ultima țigară a fost fumată. Nu este chiar atât de ușor să scapi de acest miros, mai ales că fumul de țigară conține particule și gaze toxice care pot pătrunde atât în suprafețele dure, cât și în cele moi. De fapt, nicotina contaminează chiar și praful din casă, conform unor studii.

Cum să scapi de mirosul de tutun din casă? Dacă locuiești într-un mediu în care persistă mirosul de fum de țigară, încearcă cu încredere soluțiile de mai jos.

  • Aerisește bine toate încăperile prin deschiderea ferestrelor și pornirea ventilatoarelor.
  • Văruiește pereții locuinței în care persistă mirosul de tutun.
  • Înainte de a da cu var, curăță pereții cu un produs de curățare puternic conceput în acest scop, cum ar fi fosfatul trisodic. Apoi, folosește un grund special pentru miros.
  • Spală bine covoarele și alte materiale care au fost expuse un timp îndelungat la fumul de țigară.
  • Spală mobilierul și articolele de îmbrăcăminte.
  • Lăcuiește podelele din lemn.
  • Curăță suprafețele acoperite cu gresie și faianță cu o soluție specială.
  • Dacă ai un sistem de aer condiționat, asigură-te că are filtrele și conductele de aer curate.
  • Amoniacul este un agent de curățare puternic și îl puteți folosi pentru a șterge majoritatea suprafețelor dure, însă nu lăsa amoniacul să se apropie de înălbitor. De asemenea, asigură-te că locuința este bine ventilată în timp ce îl utilizați. Ai putea chiar să porți și ochelari de protecție atunci când când folosești această soluție. Nu uita să urmezi instrucțiunile cu atenție.
Cum scapi de mirosul de tutun din casă
Cum poți să scapi de mirosul de țigară din casă

Sfaturi și trucuri utile pentru a scăpa de mirosul de țigară din locuință

Totodată, nu uita să cureți toate geamurile și oglinzile. Poți face acest lucru folosind cu un amestec de oțet și apă caldă. După ce ai terminat de spălat, clătește bine cu apă curată. Pe aceste suprafețe dure se depun cantități surprinzătoare de gudron și funingine.

Cum scapi de mirosul de tutun din casă? Pune boluri cu cărbune activat în toate încăperile, acesta va a absorbi mirosul neplăcut de fum. De asemenea, poți să pui în boluri chiar și așternut pentru pisici, bicarbonat de sodiu sau cafea măcinată, deoarece acestea pot ajuta și la absorbția mirosurilor persistente.

Dacă ai încercat toate metodele de mai sus, iar acestea nu funcționează, poate fi necesar un tratament profesional cu ozon.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...