Cum scapi de mirosul de ars dacă orezul s-a lipit de cratiţă. E cel mai util truc în bucătărie

Iancu Andreea 29.11.2021, 18:04
Cum scapi de mirosul de ars dacă orezul s-a lipit de cratiţă. E cel mai util truc în bucătărie

Cu siguranță, multe gospodine au trecut printr-o experiență neplăcută atunci când au uitat pe foc mâncarea. De cele mai multe ori, situația este irecuperabilă, astfel că preparatele ajung să fie aruncate uneori cu tot cu oala în care au fost pregătite. Totuși, în cazul în care singurul inconvenient este doar mirosul de ars, există soluții salvatoare. De exemplu, poți apela la un truc util care te ajută să scapi de mirosul de ars atunci când orezul s-a lipit de cratiță. Vei observa diferența în doar 10 minute.

Trucul simplu și util care te ajută să scapi de mirosul de ars pentru orezul lipit de cratiță

Pentru că necesită timp de preparare, orezul le poate da bătăi de cap multor gospodine. Dacă și tu te-ai confruntat cu mirosul de ars după ce orezul s-a lipit de cratiță, află că există un truc simplu ce te va ajuta data viitoare când ai probleme. Acesta este util și rapid, în doar 10 minute fiind gata de a fi consumat.

Mirosul ușor de afumat pe care orezul îl capătă după ce s-a lipit de cratiță reprezintă o bătaie de cap pentru unele gospodine, însă poate fi cu ușurință readus la o formă bună de consumat. Tot ceea ce trebuie să faci este să așezi deasupra orezului câteva felii de pâine și se lasă timp de 10 minute, până când acestea absorb tot mirosul neplăcut.

Cum scapi de mirosul de ars dacă orezul s-a lipit de cratiță
Mirosul de orez ars poate fi eliminat cu un truc simplu

Sfaturi utile pentru bucătărie

Există o mulțime de trucuri simple pe care le poți folosi în bucătărie, astfel încât să te bucuri de preparate proaspete și delicioase. Unul dintre acestea ar putea să îți ofere o mână de ajutor în cazul în care pâinea nu mai este la fel de proaspătă precum atunci când ai cumpărat-o. Prospețimea pâinii poate fi recuperată dacă aceasta se păstrează într-o pungă de hârtie și alături de țelină proaspătă.

Pe de altă parte, dacă ciorba sau sosul gătit sunt prea grase, adaugă un cub de gheață. Acesta va aduna în jurul său grăsimea și vei putea strânge cu ușurință surplusul. De asemenea, în cazul în care mâncarea va fi prea sărată, folosește un truc simplu. Pun în cratiță un cartof curățat de coajă, pe care să îl păstrezi timp de 20 de minute pentru a absorbi excesul de sare.

Pentru a scuti timpul de gătire, adaugă pe parcurs doar apă fierbinte la nevoie, nu folosi apa rece pentru că încetinește procesul de fierbere. Laptele proaspăt va rezista mai mult timp dacă se adaugă un praf de sare imediat după deschidere. Pe de altă parte, roșiile și citricele nu se păstrează în frigider pentru că își pierd gustul la rece.

Urmăriți Impact.ro și pe