Cum să scapi de furnici, gândaci și țânțari. Un truc simplu te ferește de nedoritele vietăți

Mihnea Tălău 04.09.2023, 13:17
Cum să scapi de furnici, gândaci și țânțari. Un truc simplu te ferește de nedoritele vietăți

Nu de puține ori, casele noastre sunt vizitate de oaspeți nedoriți, care ne enervează, la orice oră din zi sau din noapte. Există și soluții istețe prin care putem să ținem viespile, albinele, țânțarii și furnicile departe de casă.

O soluție simplă, ieftină și cu efect garantat

Știm că în magazine sunt multe remedii, mai mult sau mai puțin eficiente, dar niciunul nu elimină insectele. Un produs care poate fi preparat î casă le pune pe fugă cât ai clipi.

Fiecare gospodar a adoptat propriile forme de apărare, adesea foarte utile. După cum știm, există plante care țin țânțarii departe.

Astfel, pe unele balcoane sau pervazuri se pot vedea ghivece cu mentă și busuioc, care reprezintă o barieră perfectă împotriva țânțarilor.

Unele remedii pot fi eficiente și împotriva furnicilor, în special, pentru a le împiedica să intre în cămări. Ei bine, experții în remedii casnice, sugerează să pui crenguțe de busuioc și lavandă lângă alimente.

Dacă în pereți sunt găuri, poți pune bucăți mici de camfor, o plantă care respinge insectele. utile pentru respingere.

Numai că, pentru a ține viespile, albinele, țânțarii și furnicile departe de casă dintr-o singură mișcare, remediul îl găsești în propria cămară. Este vorba despre cafea. Va trebui să pui câteva boabe de cafea într-un mic recipient ignifug, de exemplu, într-o scrumieră și să le dai foc.

Și mai bine ar fi să adaugi câteva picături de lămâie care face aroma și mai respingătoare pentru insecte.

Cum scapi definitiv de furnicile din casa. Orice roman trebuie sa stie acest truc

Nici gândacii nu vor mai fi o problemă

În cazul gândacilor, aceștia apar dacă lași pe masă mâncare neacoperită sau o băltoacă de apă lângă chiuvetă, frigider sau în baie, deoarece insectele sunt atrase de umezeală și murdărie.

Aceștia pot fi combătuți cu eficiență folosind acidul boric, produs considerat o otravă puternică, căreia niciun gândac nu-i va rezista. Substanța intră în corpul insectei și îi afectează sistemul nervos, ca urmare, gândacul este paralizat și, mai târziu, moare.

Iată cum se folosește acidul boric: presară pulberea de-a lungul pereților camerei, în spatele toaletei, a chiuvetei și dușului. De asemenea, poți amesteca acidul boric cu un gălbenuș de ou, zahăr sau făină. Rulează mici bile și plasează-le în diferite locuri din apartament.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...