Cum să cureți faianța cu bicarbonat de sodiu. Baia va arăta ca în reclame cu acest truc

Badea Violeta 17.01.2023, 15:48
Cum să cureți faianța cu bicarbonat de sodiu. Baia va arăta ca în reclame cu acest truc

Surprinzător sau nu, bicarbonatul de sodiu este excelent pentru a curăța casa, dar mai ales baia. Uită de produsele de pe piață, deoarece acestea nu sunt tot timpul eficiente, sunt costisitoare și conțin substanțe chimice, care pot afecta sănătatea şi mediul înconjurător. Află cum să cureți faianța cu praful magic. Promitem că vei rămâne plăcut impresionat!

Folosește bicarbonatul de sodiu pentru a curăța baia

Nu de puține ori ai auzit despre beneficiile deosebite ale produselor de curățare de pe piață. De multe ori, însă, ignori cantitatea de substanțe chimice pe care acestea le conțin și daunele bilaterale pe care ți le poate provoca utilizarea lor.

De aceea, să te gândești la alternative naturale de curățare care ajută și mediul înconjurător este o oportunitate neprețuită. La fel ca oțetul, bicarbonatul de sodiu este un produs ideal pentru a curăța faianța din baia ta.

Acesta luptă împotriva mirosurilor neplăcute și a murdăriei, este un bun îndepărtător de ulei și grăsime, fiind totodată un dezinfectant excelent.

Însă, atunci când este amestecat cu peroxidul, proprietățile sale cresc, astfel încât curățarea băii cu ambele produse este o opțiune excelentă, mai ales pentru că este o zonă cu multe bacterii.

Citește și Trucul cu bicarbonat de sodiu care purifică aerul din casă. Îl vei folosi o dată pe săptămână!

Truc cu bicarbonat de sodiu
Truc cu bicarbonat de sodiu

Cum trebuie să procedezi

Amestecă foarte bine peroxidul de hidrogen și bicarbonatul de sodiu. Ulterior, aplică pasta formată pe zonele murdare și lăsă-o să acționeze timp de aproximativ 20 de minute.

În tot acest timp, soluția va lucra la eliminarea petelor și murdăriei, care vor fi eliminate cât ai clipi. În plus, depunerile de săpun se vor înmuia și vor putea fi curățate cu ajutorul unui burete.

O altă metodă de a curăța baia

Pune apă într-o găleată și adaugă bicarbonat de sodiu și oțet. Amestecă timp de câteva minute până când efectul de efervescență dispare și începe curățarea.

Ia un burete, umezește-l în amestecul de mai sus și șterge toate suprafețele murdare. După ce ai curățat întreaga baie, este important să ștergi cu o cârpă umedă (doar cu apă curată) pentru a îndepărta reziduurile de bicarbonat de sodiu și oțet. În cele din urmă, șterge faianța cu o cârpă curată.

Citește și Semnul care arată clar că mașina de spălat are nevoie de o curățare profundă. Primul detaliu la care trebuie să fii atent!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...