Cum să atragi norocul de anul nou chinezesc. Trucurile folosite în Asia

Nicu Stan 04.01.2022, 10:22
Cum să atragi norocul de anul nou chinezesc. Trucurile folosite în Asia

Cum trebuie să atragi norocul de anul nou chinezesc. Care sunt trucurile folosite de către locuitorii din Asia. Anul nou chinezesc este cea mai importantă și mai plină de tradiții sărbătoare a calendarului chinezesc. Anul nou chinezesc vine cu o multitudine de tradiții și obiceiuri care ne pot ajuta să avem norocul de partea noastră în 2022. Pentru anul nou, chinezii se pregătesc din timp pentru cele 15 zile de sărbătoare.

Ce trebuie să faci ca să ai noroc de Anul nou chinezesc. Ce trucuri folosesc asiaticii

Anul nou chinezesc este cea mai importantă sărbătoare din calendarul chinezesc. Acesta vine cu foarte multe tradiții și obiceiuri, care au rolul de a atrage norocul de partea noastră în 2022.

Chinezii se pregătesc din timp, astfel că cele 15 zile de sărbătoare le petrec în familie, mergând la festivaluri sau în vizite. Evenimentele încep pe data de 24 ianuarie cu ceremonii și rugăciuni și se încheie în 15 februarie, ultima zi a sărbătorilor anului nou. Cum să atragi norocul de anul nou chinezesc, vezi în rândurile de mai jos.

Ce sa faci ca sa atragi norocul de Anul nou chinezesc
Ce sa faci ca sa atragi norocul de Anul nou chinezesc

Ce să faci în această perioadă ca să ai noroc tot anul

Anul nou Chinezesc este motiv de sărbătoare și de gânduri bune. Iată câteva reguli pe care trebuie să le respecți ca norocul să fie de partea ta:

1. Nu pronunța cuvinte cu conotații negative. Moarte, boală, durere, sărăcie sunt cuvinte care sunt strict interzise deoarece atrag gânduri și reacții negative

2. Nu sparge vase din ceramică sau sticlă.

3. Nu face curățenie decât în zilele dedicate acestei activități.

4. Obiecte ascuțite ca și foarfecă, ace, cuțite sunt strict interzise. Pe vremuri acest obicei era pentru a da femeilor o binemeritată pauză.

5. Nu cere banii înapoi. Dacă ai dat bani împrumut această perioadă este una a înțelegerii, așadar nu ii poți cere acum înapoi.

6. Evită certurile și plânsul.

7. Evită să iei medicamente

8. Nu oferi cadou ceasuri.

Poartă haine noi de Anul nou chinezesc

Anul chinezesc se începe cu haine noi și cât mai colorate. Hainele noi semnifică un nou început și este bine să fie purtate în prima zi a anului nou. Tradiție care își are originile acum mai bine de 2000 de ani, se crede că hainele noi atrag binele și fericirea. Este și mai bine dacă hainele sunt primite cadou de la persoane dragi din familie.

Sărbătoarea Anului nou chinezesc se încheie cu mult așteptatul festival al lampioanelor. Vechi de peste 2000 de ani, festivalul a dezvoltat tradiții și obiceiuri noi, însă cea mai importantă parte a lui o reprezintă adunarea familiei și socializarea cu prietenii și vecinii.

Urmăriți Impact.ro și pe