Cum să adormi mai repede în fiecare seară. Trucurile știute de puțini te vor ajuta să te odihnești

Iancu Andreea 20.03.2022, 15:43
Cum să adormi mai repede în fiecare seară. Trucurile știute de puțini te vor ajuta să te odihnești

Somnul reprezintă unul dintre cele mai importante momente ale unei zile, având implicații la nivelul organismului nostru. Lipsa odihnei ne poate împiedica să ne concentrăm și poate duce la dezechilibre cognitive, depresie, favorizând mai multe afecțiuni cronice, potrivit specialiștilor. Cu toate acestea, expunerea la stresul zilnic ne poate împiedica să ne odihnim. Dacă nu poți să adormi prea repede, află care sunt trucurile pe care ar trebui să le aplici pentru a te odihni cu mai multă ușurință.

Trucuri simple care te ajută să adormi mai repede

Insomnia este o problemă cu care se confruntă tot mai mulți oameni. Iar aceasta are ca principală cauză stresul zilnic. Dincolo de eliminarea surselor care ne provoacă stres, specialiștii ne recomandă o serie de trucuri simple, prin care poți să adormi mai repede în fiecare seară. Un somn odihnitor ne încarcă de energie și ne ajută să facem față mai ușor provocărilor din zilele următoare.

Emoțiile puternice, dat fiind contextul actual, grijile zilnice și stresul acumulat ne fac să petrecem ore bune în așteptarea instalării stării de somn. În ciuda faptului că oboseala este clară, ne poate fi dificil să adormim. Privarea de odihnă ne poate duce la oboseală generalizată și la pierderea concentrării în primă fază. Pentru că somnul este esențial, iată câteva trucuri simple, recomandate de specialiști, prin care putem să adormim mai ușor în fiecare seară.

Trucurile simple ca să adormi mai repede în fiecare seară
Metode simple ca să adormi mai repede

Cum poți să adormi cu mai multă ușurință în fiecare seară

Începe prin a închide ochii și a-ți imagina o activitate care îți face plăcere. În acest fel te vei concentra asupra unei acțiuni plăcute, care îți dă o stare de bine și te ajută să te relaxezi. Totodată, ai grijă să nu utilizezi ecranele înainte de somn. Experții susțin că lumina dispozitivelor împiedică organismul să producă melatonina, hormonul care ne ajută să dormim bine.

Aplică regula 4-7-8. Această metodă simplă te va ajuta să adormi mai ușor. Ea presupune să tragi aer în piept timp de 4 secunde, să îl tii în plămâni timp de 7 secunde și apoi să îl expiri pe parcursul a 8 secunde. Repetă această schemă de cinci ori în fiecare seară și vei observa efectele.

Asigură-te că păstrezi dormitorul și implicit patul pentru odihnă. Chiar dacă tot mai mulți ne-am mutat activitatea acasă, este indicat să nu lucrăm sau să mâncăm în pat pentru a nu distruge legătura dintre somn și această cameră, pe care creierul o asociază cu odihna.

Dacă există sarcini care te frământă, poți să le așezi pe o foaie de hârtie, făcând o listă cu problemele care te macină. Specialiștii susțin că ai nevoie de cinci minute pentru a-ți elibera mintea și a adormi imediat ce te-ai pus la culcare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...