Cum să adormi într-un minut. Formula asta face furori, trebuie să o încerci

Iancu Andreea 22.02.2022, 11:48
Cum să adormi într-un minut. Formula asta face furori, trebuie să o încerci

Somnul reprezintă una dintre cele mai importante părți ale unui interval de 24 de ore. Acesta ne ajută să ne relaxăm și să ne odihnim, după o zi plină. Totuși, multe persoane se confruntă cu insomnii sau obișnuiesc să adoarmă destul de greu. De aceea, este nevoie de un truc simplu dar eficient, care te poate ajuta să adormi într-un minut. Formula a fost descoperită și încercat de multe ori, dovedindu-și efectul benefic.

Metoda prin care poți să adormi într-un minut

Cu toții așteptăm cu nerăbdare să ajungem acasă pentru un somn odihnitor după o zi grea, însă mulți dintre noi ne confruntăm cu probleme atunci când trebuie să adormim. Adesea experimentăm o stare de agitație, în ciuda oboselii evidente. O metodă simplă, aplicată cu regularitate, ar putea să devină însă varianta cea mai bună prin care să poți adormi într-un minut.

Formula, denumită 4-7-8, este ideală atunci când nu poți dormi în timpul nopții sau când e dificil să te lași cuprins de Moș Ene. Această metodă este dedicată îmbunătățirii respirației și liniștirii corpului pentru a putea fi pregătit să intre în etapa de odihnă profundă. Mușchii și mintea se vor relaxa în același timp.

Cum poți să adormi într-un minut
Sfaturi utile pentru un somn bun

Exercițiul 4-7-8, care te ajută să te odihnești

În primul rând, este nevoie să te așezi confortabil în pat, după ce ai aerisit bine camera. Așezat fiind, plasează vârful limbii în spatele dinților frontali superiori. Închide gura și respiră pe nas timp de 4 secunde. Ține-ți apoi respirație pentru 7 secunde, păstrând în piept aerul inspirat. După trecerea timpului, expiră ușor aerul pe parcursul a 8 secunde.

Prin această metodă vei observa că întregul tău corp se va relaxa, ritmul cardiac va încetini și te vei putea bucura de somnul odihnitor. Dacă incluzi acest exercițiu în rutina ta de dinainte de somn, vei observa că rezultatele încep să apară. Pe de altă parte, există și alte trucuri importante prin care poți să adormi mai repede, atunci când simți că nu o poți face.

Câte ore de somn sunt necesare în funcție de vârstă

Pentru că suntem angrenați în tumultul cotidian, în care totul se desfășoară cu rapiditate, lipsa unei organizări minuțioase ne poate aduce probleme de somn. În timp, specialiștii menționează că privarea de un somn odihnitor poate duce la probleme serioase. De aceea, este indicat să acordăm atenție acestui proces care susține funcționarea normală a organismului.

În funcție de vârstă, fiecare persoană are nevoie de un număr minim de ore de somn. Astfel, adulții ar trebui să beneficieze de 7-9 ore de odihnă, adolescenții de aproximativ 8-10 ore, în timp ce nou-născuții pot dormi între 14 și 17 ore într-o singură zi. Vârstnicii, cei trecuți de 65 de ani, au și ei nevoie de 7-8 ore de somn pe zi.

Trucuri simple pentru un somn odihnitor

Pentru a adormi rapid, atunci când nu reușești să o faci, apelează la următoarele sfaturi practice. Astfel, este nevoie să îți propui o oră la care să mergi la culcare, însă această nu trebuie să fie foarte târzie. Totuși, ea trebuie să fie constantă, așadar vei merge la somn în fiecare seară la aceeași oră. Înainte de a te pune în pat, renunță la TV sau telefonul mobil și relaxează-te mai degrabă cu o baie caldă. Ai grijă să nu mănânci mâncăruri grele sau băuturi ce au cofeină. Alege să iei cina cu 3-4 ore înainte de ora de culcare și vei observa schimbări importante.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...