Cum recunoşti peştele proaspăt. Detaliile de care trebuie să ţii cont

Badea Violeta 03.03.2022, 15:45
Cum recunoşti peştele proaspăt. Detaliile de care trebuie să ţii cont

Peștele este recunoscut pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului, dar și pentru gustul său delicios. Acest aliment poate fi folosit într-o multitudine de rețete, dar este indicat să te asiguri că este proaspăt. Cum îți dai seama de acest lucru? Ei bine există câteva detalii care fac diferența. Iată la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi pește!

Cum îți dai seama dacă peștele este proaspăt

În primul rând, atunci când cumperi pește analizează cu atenție carnea acestuia. Pielea peștelui ar trebui să fie lucioasă, întinsă, iar solzii ar trebui să fie bine prinși. Dacă peștele are pielea crăpată sau solzii desprinși, atunci ai putea avea de-a face cu un aliment vechi.

În al doilea rând, peștele proaspăt nu trebuie să miroasă puternic, ci trebuie să aibă un miros ușor. De regulă, acest aliment are un miros specific mării sau râului din care a fost pescuit. Acesta este natural și plăcut. Peștele vechi sau stricat are un miros înțepător și ascuțit.

O altă modalitate de a verifica dacă peștele este proaspăt sau nu, este aceea de a te uita la ochii lui. Aceștia ar trebui să fie proeminenți, strălucitori și limpezi. Dacă ochii acestuia sunt tulburi sau înfundați în orbite, atunci peștele este vechi și nu trebuie consumat.

Cum recunosti pestele proaspat
Cum recunosti pestele proaspat

Alte semne pe care nu ar trebui să le ignori

O altă variantă prin care îți poți da seama că ai în față un pește proaspăt este aceea de a-i verifica branhiile. Dacă alimentul este proaspăt, acestea sunt de culoare roz sau roșie, în funcție de specie. De asemenea, acestea ar trebui să fie ușor umede, în niciun caz lipicioase sau uscate.

De asemenea, peștele proaspăt ar trebui să aibă gura închisă, iar cel vechi gura deschisă. În plus, peștele proaspăt este ferm, iar corpul acestuia nu se îndoaie. Dacă peștele este vechi, atunci vei observa că pielea acestuia este maronie sau galbenă pe margini.

O altă modalitate prin care poți afla dacă ai de-a face cu un pește proaspăt sau cu unul vechi este aceea de a testa calitatea cărnii cu degetul.

Ar trebui să poți apăsa, dar amprenta ta ar trebui să dispară rapid pe măsură ce carnea ricoșează înapoi. Dacă rămâne, înseamnă că peștele nu mai este proaspăt.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...