Cum prăjeşti peştele fără să faci miros. Trucul pe care toată lumea trebuie să îl afle

Andra Daoud 28.01.2022, 14:28
Cum prăjeşti peştele fără să faci miros. Trucul pe care toată lumea trebuie să îl afle

Peștele și-a câștigat reputația de a fi unul dintre alimentele care emană un miros puternic atunci când sunt gătite, mai ales dacă este prăjit. Din acest motiv, pe cât de gustos și sățios este păștele prăjit, alături de mujdei de usturoi sau lămâie proaspăt soarsă, pe atât de puternic va mirosi în bucătărie. Tocmai din acest motiv, unele gospodine evită prăjirea și aleg să îl pregătească în alt fel.

Cum prăjești peștele fără să faci miros

Mirosul de pește prăjit poate rămâne în casă chiar și câteva zile după ce ați gătit. Veste bună este că există câteva trucuri la îndemână pentru a scăpa de mirosul de pește din timpul prăjirii. Astfel, vă puteți bucura de gustul și savoarea de pește prăjit în crustă de făină, mălai, pesmet sau fulgi de porumb, fără să rămână acel miros intens în toată bucătăria.

O metodă eficientă pentru ca peștele să nu emane miros în timpul prăjirii este să folosiți hârtie de copt. Mai aveți nevoie de sare, făină și puțin zahăr. Spălați peștele și curățați-l, după care lăsați-l să se scurgă de apă pe hârtie de bucătărie. Între timp, amestecați o jumătate de cană de făină cu 2 lingurițe de sare și o jumătate de linguriță de zahăr. Tăvăliți peștele prin amestecul de făină cu sare și zahăr, după ce s-a scurs bine de apă. Peștele trebuie să fie acoperit complet de făină.

Pentru a-l prăji, puneți hârtie de copt într-o tigaie și adăugați ulei vegetal. Când acesta s-a încins, puneți peștele în tigaie. Următorul pas este cel mai important pentru a împiedica mirosul să se împrăștie în toată casa: acoperiți peștele cu un alt strat de hârtie de copt, astfel încât peștele să aibă și deasupra, și dedesubt hârtie și să fie ca într-un buzunar.

Faceți câteva găuri cu o scobitoare sau o furculiță în hârtia pergament și prăjiți peștele pe ambele părți, câte 5-6 minute. La final, scoateți peștele din hârtia de copt și, după ce s-a răcit, îl puteți savura alături de mujdei și mămăligă, orez sau cartofi natur.

Cum prăjeşti peştele fără să faci miros. Trucul pe care toată lumea trebuie să îl afle
Peștelele prăjit poate fi savurat alături de cartofi natur sau orice altă garnitură

Alte trucuri pentru a prăji peștele fără miros

O altă metodă eficientă presupune să adăugați felii de cartof în tigaie, în timp ce prăjiți peștele. Spălați bucățile de pește, uscați-le cu hârtie absorbantă și tapetați peștele cu făină, pesmet, mălai sau fulgi de porumb, după bunul plac. Puneți ulei la încins într-o tigaie pe foc, iar în momentul în care adăugați peștele, puneți și rondele de cartofi. Atunci când acestea se prăjesc, înlocuiți-le cu alte rondele de cartof proaspăt, pentru că absorb eficient mirosul de prăjeală.

În loc de cartof, puteți folosi și măr. Pe cât de ciudat pare, pe atât de eficient este: bucățile de măr adăugate în tigaia în care se prăjește peștele absorb eficient mirosul și gustul de ulei ars.

O altă metodă implică să puneți pe aragaz, chiar pe ochiul de lângă cel pe care prăjiți peștele, o oală în care adăugați apă și câteva linguri de oțet. Astfel, mirosul de pește prăjit va fi doar o amintire, pentru că va fi neutralizat de oțet.

 

Urmăriți Impact.ro și pe