Ciorba de pește, rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret al celebrului chef

Andra Daoud 07.01.2022, 19:08
Ciorba de pește, rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret al celebrului chef

Fiecare bucătar profesionist are câteva preparate-semnătură, cu care s-a făcut remarcat și cu care nu dă niciodată greș. Este și cazul celebrului chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. De-a lungul timpului, a adunat multe rețete și secrete culinare pe care, din când în când, le împărtășește celor pasionați de bucătărie. Este și cazul ciorbei de pește, iar Cătălin Scărlătescu te învață ce să faci pentru un rezultat delicios.

Ciorba de pește după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu și-a pus amprenta pe multe rețete, pe care le prepară de câte ori are ocazia, inclusiv în show-ul „Chefi la cuțite”. Pe lângă burger și cozonac, rețete pe care deja le-a împărtășit și celor care îl urmăresc, chef Scărlătescu are o rețetă de ciorbă de pește cu care nu dă niciodată greș.

Mare amator de pește și fructe de mare, iubitor al unor zone precum litoralul Mării Negre, zona de pe malurile Dunării, dar și Grecia, era de așteptat ca chef Scărlătescu să fie maestru și la rețetele pe bază de pește.

Unul dintre ponturile lui Cătălin Scărlătescu pentru o ciorbă de pește cu un gust demn de restaurantele cu specific pescăresc are legătură cu apa. Banala apă în care fierbe ciorba trebuie să fie „stătută”, la fel ca apa în care se pun florile în vază. Explicația este că, atunci când apa este lăsată într-un vas 24 de ore, mai dispare din clor.

Ingredientele folosite sunt, de asemenea, extrem de importante. Peștele trebuie să fie proaspăt, de calitate superioară și cumpărat din surse de încredere, iar legumele trebuie să fie cât mai proaspete și naturale, de preferat din propria grădină, dacă este posibil.

Ciorba de pește, rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret al celebrului chef
Ciorba de pește, rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret al celebrului chef

Cum se prepară ciorba de pește după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

În apa care a stat 24 de ore, se pun la fiert legumele spălate și curățate, întregi sau tăiate în bucăți mari: ceapă, morcov, cartof, ardei. Nu uitați de usturoi, este ingredientul secret al lui chef Scărlătescu pentru ciorba de pește, pentru că, spune el, usturoiul și carnea de pește se potrivesc de minune împreună.

Separat, fierbeți căpățâni și schelete de pește, pentru a obține un stoc, adică o zeamă concentrată și aromată, pe care mai apoi o veți pune peste ciorbă. Când legumele încep să fiarbă, se adaugă în ciorbă și bucățile de pește: întâi cele mari, iar spre final peștii mai mici.

Trebuie să rețineți că peștele are o carne care fierbe repede și nu este nevoie să îl lăsați pe foc prea mult timp. Peștii precum somnul, crapul sau șalăul sunt ideali pentru că au carnea dulce și dau un gust senzațional ciorbei.

La final, se drege cu sare și piper după gust, verdeață proaspăt tocată și oțet, dacă preferați o ciorbă acră. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe