Cum poți să scapi de petele de cafea cu bicarbonat de sodiu. Meteoda banală, dar extrem de utilă

Diana Radu 22.01.2020, 13:01
Cum poți să scapi de petele de cafea cu bicarbonat de sodiu. Meteoda banală, dar extrem de utilă

Bicarbonatul de sodiu a devenit un ingredient din ce în ce mai căutat datorită multiplelor sale întrebuințări. Pe lângă faptul, că este indinspensabil în bucătărie la pregătirea prăjiturilot, acesta poate fi folosit la curățenia casei, albirea dinților și chiar la eliminarea petelor de cafea. Rezultatele sunt uimitoare!

Scapă de petele de cafea cu bicarbonat de sodiu

Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată să-ți pătezi cămașa albă cu cafea și te-ai chinuit să scoți pata. Ei bine, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu vei elimina cât ai clipi petele. Tot ce trebuie să faci pentru a curăța hainele de cafea este să înmoi obiectul vestimentar într-o soluție cu bicarbonat de sodiu și detergent și să-l lași să acționeze peste noapte. Dacă rezultatele nu sunt cele dorite, poți amesteca bicarbonatul cu pastă de dinți și să mai aplici o dată pe locul cu pricina.

bicarbonat de sodiu, pete de cafea
Bicarbonatul de sodiu elimină petele de cafea

De asemenea, bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să elimini petele de cafea și de ceai de pe ibric și de pe cafetiere. De multe ori, băutura poate prinde un gust amar dacă cafea depusă pe aceste obiecte nu este curățată cum trebuie. În acest sens, bicarbonatul de sodiu vine în ajutorul tău. Tor ce trebuie să faci este să înmoi ibricul într-o soluție compusă din un sfert de bicarbonat de sodiu și un litru de apă caldă. Soluția se lasă să acționeze peste noapte, după care se curăță cu un burete abraziv de vase și se clătește din abundență cu apă caldă.

Un alt ingredient pe care sigur toate gospodinile în au în bucătărie și care este eficient împotriva petelor este oțetul. Acesta poate servi ca un excelent agent de îndepărtare a petelor. Se amestecă o linguriță de oțet în câteva căni cu apă și se toarnă lichidul peste pată. Apoi, se freacă ușor petele de pe haine și ar trebui ca acestea să înceapă ușor să fie eliminate.

Bicarbonatul de sodiu folosit pe post de detergent are capacitatea de a penetra țesăturile cu ușurință îndepărtând astfel murdăria și petele. Iar acest lucru este valabil și în cazul hainelor albe. În plus, pe lângă faptul că poate scoate petele galbene, bicarbonatul de sodiu mai are și capacitatea de a elimina mirosurile neplăcute din haine.

Urmăriți Impact.ro și pe