Cum poți să îți faci, acasă, un șampon de păr cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Efecte uimitoare pentru podoaba capilară

Redacția IMPACT 02.06.2020, 09:12
Bicarbonatul de sodiu – ingredientul-minune care-ți desfundă țevile, îți spală baia și bucătăria, îți scoate petele de pe covor și, mai mult ca orice, îți redă strălucirea pierdută a părului! Îți propunem o soluție extrem de ieftină și eficientă pentru un șampon bio care te va lăsa cu un păr de model.

Trucul la îndemână pentru un șampon pe bază de bicarbonat de sodiu

Părul tău e supărat? L-ai trădat cu șampoanele agresive din comerț? Îți prezentăm această rețetă extrem de ieftină care îți protejează părul, ajută la hidratarea lui și previne degradarea. Părul va căpăta strălucire, va fi mătăsos și ascultător și nu se va mai electriza.
Ingredientele din șampoanele din comerț sunt agresive cu părul. Este motivul pentru care părul tău necesită o spălare frecventă – se usucă și se rupe la vârfuri din cauza ingredientelor din șampon.
În plus, chiar dacă unele șampoane se laudă că te scapă de mătreață, nu o fac. Asta tot din cauza ingredientelor degresante foarte agresive, care-ți usucă scalpul în loc să ți-l hidrateze.
Rețeta de șampon pe bază de bicarbonat de sodiu e blândă cu părul, ți-l protejează pe toată lungimea lui și-ți curăță eficient scalpul.
Cel mai bun ingredient pentru un păr de model
Cel mai bun ingredient pentru un păr de model

Ingredientele pentru un șampon eficient pe bază de bicarbonat de sodiu

Ai nevoie de:
o sticlă goală de șampon, o parte bicarbonat de sodiu și trei părți de apă.
Pune-le în sticla de șampon, închide-i capacul și agită. Udă-ți abundent părul, ca atunci când te speli cu un șampon obișnuit, apoi aplică-ți soluția de bicarbonat de la rădăcină până la vârf. O să ți se pară ciudat să nu facă spumă, dar, în timp, o să te obișnuiești. Soluția curăță impuritățile și protejează părul . De asemenea, previne deshidratarea.
Pentru un rezultat wow, clătește-ți părul cu un amestec făcut dintr-o parte de oțet de mere și patru părți apă. Ca să nu miroși a salată, adaugă ulei esențial de lavandă, vanilie, mentă sau ce-ți mai place. Părul tău va fi mătăsos, va avea un aspect sănătos și-și va recăpăta strălucirea.
Urmăriți Impact.ro și pe