Cum poți să îți cureți prosoapele de bucătărie cu o soluție banală pe bază de bicarbonat de sodiu. Trucul simplu și eficient

Diana Radu 06.02.2020, 13:16
Cum poți să îți cureți prosoapele de bucătărie cu o soluție banală pe bază de bicarbonat de sodiu. Trucul simplu și eficient

După cum știi prosoapele albe încep să se îngălbenească după mai multe utilizări, iar de multe ori oricât ai încerca să le albești cu produse din comerț, nu funcționează. Ei bine, există un truc simplu și eficient cu bicarbonat de sodiu, care promite să-ți redea culoarea imaculată a prosoapelor de bucătărie.

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să-ți cureți prosoapele de bucătărie

Foarte multe gospodine folosesc în bucătărie prosoape în locul șervețelelor de unică folosință, care sunt consumabile și nu se pot refolosi. Însă, din cauza petelor de grăsime sau a resturilor de mâncare, prosoapele se pătează și se îngălbenesc, ceea ce face ca procesul de spălare să fie mult mai dificil. Iată cum poți albi prosoapele repede și eficient cu bicarbonat de sodiu!

Dacă îți dorești ca prosoapele tale să fie din nou albe ai nevoie doar de apă și bicarbonat de sodiu. În rândurile de mai jos vei afla și cum poți combina cele două ingrediente pentru a elimina petele de pe prosoapele de bucătărie.

bicarbonat de sodiu, prosoape, metoda
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să-ți cureți prosoapele de bucătărie

Pentru ca prosoapele tale să aibă din nou aspectul inițial tot ce trebuie să faci este să încălzești o cantitate de apă pe care o consideri necesară, pentru fiecare prosop pe care vrei să-l speli, iar peste să adaugi un sfert de cană cu bicarbonat de sodiu. După ce ai preparat această soluție, puneți la înmuiat timp de 60 de minute prosoapele. Ulterior, după expirarea timpului precizat, scoate prosoapele și pune-le în mașina de spălat, pentru un ciclu normal de spălare.

În cazul în care ai urmat pașii de mai sus, dar mai există încă câteva pete care nu au ieșit, le poți elimina astfel: umezește o lingură de bicarbonat de sodiu cu puțină zeamă de lămâie și freacă cu această soluție direct porțiunea pătată.

Pe lângă faptul că bicarbonatul de sodiu te ajută să scapi de petele nedorite de pe prosoapele de bucătărie, acest produs le va face și mai moi și plăcute la atingere. În plus, bicarbonatul de sodiu are și proprietăți dezinfectante și antifungice care elimină bacteriile acumulate în material de-a lungul săptămânii. Aceste proprietăți neutralizează mirosurile neplăcute și curăță în profunzime prosoapele.

Urmăriți Impact.ro și pe