Cum poți să dezactivezi mesajele Ro-Alert de pe telefon. Nu vei mai fi deranjat de avertizări

Ioana Bucur 06.06.2022, 11:10
Cum poți să dezactivezi mesajele Ro-Alert de pe telefon. Nu vei mai fi deranjat de avertizări

Întregul sistem a fost creat pentru a putea transmite populației, în cel mai scurt timp posibil, avertizări legate de situații de urgență ce le pot pune viața în pericol. Sunt greu de ignorat, mai ales dacă sunt trimise la ore târzii din noapte sau la primele ore ale dimineții. Nu mulți știu că pot fi oprite. Află cum poți să dezactivezi mesajele Ro-Alert de pe telefon.

În ce situații este activat sistemul

Din 2018, românii sunt alertați pe telefon în caz de situații urgente ce le-ar putea pune siguranța sau chiar viața în pericol. Autoritățile au decis să creeze un astfel de sistem de atenționare după ce o furtună a făcut ravagii în Timișoara, în 2017.

Sistemul Ro-Alert permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale.

Sistemul Ro-Alert este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul Ro-Alert este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca urmare a Ordonanței de urgență nr. 72 din 5 octombrie 2017 – se precizeză pe site-ul oficial, ro-alert.ro.

Chiar dacă nu este indicat să renunțăm la alertele transmise de autorități, o putem face, destul de simplu. Pașii diferă în funcție de sistemul de operare al fiecărui telefon mobil.

Cum poți să dezactivezi mesajele Ro-Alert de pe telefon. Nu vei mai fi deranjat de avertizări

Cum se pot deazactiva mesajele Ro-Alert de pe telefon

Dacă vrei să dezactivezi mesajele Ro-Alert de pe telefon, în cazul sistemului Android, iată ce trebuie să faci:

  • Accesează secțiunea „Settings/Setari”
  • Selectează meniul „Aplicatii si notificari/Apps & notifications”
  • Selectează meniul „Alerte de urgenta wireless/Wireless emergency alerts”
  • Dezactivează opțiunea „Alerte Amber/Amber Alerts”
  • Dezactivează opțiunea „Pericole extreme/Extreme threats”
  • Dezactivează opțiunea „Pericole grave/Severe threats”

Dacă te răzgândești, nu trebuie decât să urmezi aceeași pași și să reactivezi opțiunile.

Dacă vrei să dezactivezi mesajele Ro-Alert de pe telefon, în cazul sistemului iOS, iată ce trebuie să faci:

  • Accesează secțiunea „Configurari/Settings”
  • Selectează meniul „Notifications/Notificari”
  • Dă scroll până ajungi in partea de jos a meniului
  • În secțiunea „Alerte guvernamentale/RO-ALERT” glisează toate cele trei butoane spre stânga, pentru a le dezactiva. Asta înseamnă „Alerta Amber/Alerta extrema/Alerta severa” sau „Extreme Alert/Orange Alert/Severe Alert”
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...