Alertă extremă de la Ro-Alert! Ce conține mesajul trimis în urmă cu scurt timp

Ana Anitoiu 06.10.2021, 15:02
Alertă extremă de la Ro-Alert! Ce conține mesajul trimis în urmă cu scurt timp

O alertă extremă de la Ro-Alert a fost transmisă, miercuri, după ce au fost raportate un record absolut al deceselor din cauza Covid-19 după un interval de 24 de ore și aproape 15.000 de noi îmbolnăviri.

Ce conține mesajul de la Ro-Alert

Mesajul de la Ro-Alert îndeamnă la vaccinarea împotriva coronavirusului și la respectarea măsurilor igienico-sanitare și de distanțare fizică, în contextul unei creșteri ”accelerate” a ratei de infectare la nivelul întregii țări.

”În contextul creșterii accelerate a ratei de infectare la nivel național cu virusul SARS-CoV-2, pentru protejarea sănătății dumneavoastră și a celor din jur, informați-vă din surse oficiale și respectați măsurile igienico-sanitare și de distanțare fizică. Alegeți să vă vaccinați acum împotriva Covid-19! DSU. fiipregatot.ro, vaccinare-covid.gov.ro”, a fost mesajul Ro-Alert ”alertă extremă”.

Alerta extrema de la Ro-Alert! Ce contine mesajul trimis in urma cu scurt timp
O persoana vaccinata de un cadru medical

Klaus Iohannis, despre numărul de noi cazuri de Covid-19 și decese

După ce au fost raportate noile date referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România, președintele țării a declarat că acestea arată o ”catastrofă”. Klaus Iohannis s-a declarat ”foarte îngrijorat” și a spus că soluția stă în aplicarea PNRR, pentru care este însă nevoie de un Guvern.

”Soluția există, am creionat-o, e pe masă, se numește PNRR, prevede peste 2 miliarde de euro sistemul sanitar, banii sunt pentru spitale noi, modernizarea de spitale vechi, crearea unor noi posturi în sănătate.

Prin Planul Național am abordat această chestiune, dar și aici e nevoie de un guvern care duce lucruri mai departe. Dacă nu avem Guvern, banii nu vor fi folosiți și lucrurile vor rămâne nerezolvate. Trebuie să găsim o ecuație prin care se formează un guvern”, a mai spus președintele, precizând că toată clasa politică trebuie să-și asume răspunderea pentru situația din țară.

Noi restricții în România

În contextul evoluției îngrijorătoare a situației epidemiologice în România vor fi aplicate, începând de astăzi, noi restricții în țară. Mai exact, în localitățile cu rata de infectare de peste 6 la mia de locuitori, masca de protecție devine obligatorie pe stradă.

Această măsură anti-Covid-19 intră în vigoare de miercuri, după ce publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin comun al ministerelor Sănătății și Afacerilor Interne. Excepții de la această regulă se admit pentru: persoanele care fac activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

”Într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat ( activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.

Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască.

Menționăm că rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, bâlciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc.”, au clarificat autoritățile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...