Ce se întâmplă dacă freci chiuveta și bateriile cu bicarbonat de sodiu. Efectul neașteptat

Redacția IMPACT 03.06.2020, 11:46

Bicarbonatul de sodiu este unul din ingredientele minune din gospodărie care are mai multe întrebuințări decât credeai. Acesta ajută nu doar la înmuierea unor alimente sau la albirea dinților și poate fi exact ceea ce căutai pentru a scăpa de petele nedorite de pe suprafețe.

Bicarbonatul de sodiu, un aliat de încredere în curățenie

Curățenia din casele noastre ne dă mereu bătăi de cap. Apelăm de multe ori la soluții care mai de care mai scumpe, dar multe fie nu au efect, fie se dovedesc a fi extrem de toxice pentru sănătatea familiei tale. Din acest motiv, poți opta pentru un ingredient extrem de util, pe care cu siguranță îl ai la îndemână prin casă, cum ar fi bicarbonatul de sodiu.


Dacă ne referim la curețenia din baie, bicarbonatul de sodiu poate să fie soluția perfectă pentru a scăpa de petele de pe care le întâmpinăm. Bicarbonatul de sodiu poate să fie soluția perfectă pentru a scăpa de petele care se depun pe mai multe obiecte sanitare precum chiuvetă sau cadă, dar și pentru a curăța bateriile de la chivetă sau de la duș.

Iată de ce ai nevoie pentru curăța chiuveta sau bateriile de piatra depusă de o vreme mai îndelungată.

  • Un burete sau o lavetă
  • Un plic de bicarbonat (îl regăsești în comerț, peste tot și nu costă mai mult de 1 leu)

Ce trebuie să faci este să pui puțin bicarbonat de sodiu, suficient cât să cuprindă buretele sau laveta, depinde ce folosești. Freacă cât mai mult, prin mișcări circulare, atât cât este posibil până când vezi că petele sau depunerile de piatră încep să nu mai fie atât de vizibile. Ulterior, tot ce trebuie să faci este să clătești cu apă rece suprafața respectivă. De asemenea, este recomandat să repeți procedeul dacă și se pare că petele sau piatra nu s-au curățat în totalitate.

Urmăriți Impact.ro și pe