Cum poți face bani cu bancnotele vechi din casă. Sumele ajung și la 5.000 de euro

Badea Violeta 09.07.2022, 15:09
Cum poți face bani cu bancnotele vechi din casă. Sumele ajung și la 5.000 de euro

Ai bancnote vechi acasă? Ei bine, află că unele dintre ele se vând acum cu sume incredibil de mari. Unul dintre cele mai accesate site-uri de vânzări din țara noastră cuprinde un anunț care ar putea să te intereseze dacă deţii o hârtie de 500 lei cu chipul lui Constantin Brâncuși, emisă de Banca Națională a României (BNR) în anul 1991. Iată câți bani poți obține în schimbul ei!

Cu cât se vinde bancnota de 500 lei cu chipul lui Constantin Brâncuși, emisă de BNR în anul 1991

Dacă ai acasă o bancnotă de 500 lei cu chipul lui Constantin Brâncuși, emisă de BNR în anul 1991, te poți îmbogăți. Aceasta bancnotă veche de peste trei decenii a fost deja scoasă la vânzare de un proprietar pe un site de comerț online din România, iar suma pe care o cere în schimbul ei se ridică la 5.000 de euro. Așadar, dacă ai și tu acasă o astfel de bancnotă, te poți considera extrem de norocos, fiindcă te poți alege cu o mică avere.

„Aceasta este Sfântul Graal pentru un colecţionar de bancnote, dar şi un cadou perfect pentru un împătimit al banilor cu înclinaţii spre artă”, se arată în anunțul publicat de proprietarul bancnotei pe OLX.

Bineînţeles, înainte de a o scoate la vânzare, trebuie să știi că bancnota trebuie să se afle într-o stare foarte bună. Hârtia respectivă, cu seria A. 0001, are pe față inscripționat chipul lui Constantin Brâncuși.

Bacnota de 500 lei cu chipul lui Constantin Brancusi se vinde cu 5.000 de euro
Bacnota de 500 lei cu chipul lui Constantin Brancusi se vinde cu 5.000 de euro

Alte bancnote care te pot îmbogăți

Tot pe internet, un bărbat din Târgoviște anunță că a scos la vânzare o bancnotă de 500 de lei din anul 1947. În schimbul acesteia, omul cere nu mai puțin de 3.200 de lei.

„Bancnotă rară de vânzare, 500 de lei 1947, cosașul, în stare foarte bună, grad 25. Preț: 3200 de lei plus transport prin curier. Plata anticipată în cont sau predare personală în zonele limitrofe din Târgoviște. Preț fix”, este anunțul bărbatului din Târgoviște.

De asemenea, o bancnotă de 10 lei de pe vremea comunismului se vinde cu 1.500 de lei. Prin urmare, gândeste-te de două ori când vrei să arunci un lucru pe care nu-l mai consideri folositor. Pentru adevărații colecționari, acestea pot reprezente adevărate comori.

Citește și Bancnota din România care a ajuns să coste 1.000 de lei pe site-urile de anunţuri. Caută şi tu prin casă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...