Cum poți curăța prosoapele de bucătărie fără să le bagi la mașina de spălat. Trucul genial pe care orice gospodină trebuie să-l știe

Anca Manolica 11.10.2022, 13:49
Cum poți curăța prosoapele de bucătărie fără să le bagi la mașina de spălat. Trucul genial pe care orice gospodină trebuie să-l știe

Prosoapele de bucătărie sunt unul dintre cele mai folosite obiecte dintr-o casă, care se murdăresc extrem de repede. Află cum le poți curăța rapid, fără să le bagi la mașina de spălat, din rândurile de mai jos. Există un truc extraordinar de eficient și este și super economic.

Cum poți curăța prosoapele de bucătărie fără să a le mai băga la mașina de spălat

În bucătărie, în special, le folosim foarte mult, pentru a usca vasele, pentru a acoperi aluatul de pâine în timp ce crește, pentru a face suprafețele mai sigure atunci când lăsăm fructele și legumele pe ele la uscat, dar și pentru a e ștergem mâinile des cu el. Acesta, însă, nu ajunge în mașina de spălat atât de des pe cât ar trebui.

Prosoapele pe care le folosești trebuie să fie bine curățate pentru a preveni răspândirea bacteriilor și, din fericire, există un truc pentru a le face aproape ca noi și fără a folosi mașina de spălat.

Trucul de curățare a prosoapelor

Există o metodă despre cum să cureți prosoapele de bucătărie care îți va permite să le păstrezi perfect dezinfectate și curate. O tehnică de curățare a cârpelor care nu necesită nicio spălare, nici manual, nici în mașina de spălat. Și totul va fi foarte rapid.

Prosoapele de bucătărie au o mulțime de întrebuințări
Prosoapele de bucătărie au o mulțime de întrebuințări

Ei bine, singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui prosoape în cuptorului cu microunde și să le lași acolo timp de câteva minute. Vei vedea cum urmele de murdărie vor dispărea. Înainte, însă, vei mai avea nevoie de câteva ingrediente:

  • o lingură de bicarbonat de sodiu;
  • două linguri de detergent lichid pentru vase;
  • patru linguri de apă;
  • o pungă de congelare;

Trebuie să pui prosoapele în interiorul pungii și apoi adaugă toate ingredientele mai sus menționate. Închide punga făcând un nod și agită bine, astfel încât săpunul, bicarbonatul și apa să acopere întregul material. Pune apoi punga în cuptorul cu microunde și încălzește-o la puterea maximă, timp de câteva minute.

La sfârșit trebuie să scoți prosoapele din pungă și să le umezești sub jet de apă rece. La o scurtă frecare, vei vedea că prosoapele tale vor deveni curate, fără pete.. Dacă mirosurile persistă, pulverizați suc de lămâie sau oțet peste ele și lasă-le să se usuce.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...