Cum pot românii să viziteze Grecia în această vară. Condițiile anunțate de ministrul grec al Turismului

Luiza Moldovan 08.05.2020, 14:08
Cum pot românii să viziteze Grecia în această vară. Condițiile anunțate de ministrul grec al Turismului

Charis Theoharis este ministrul grec al Turismului în țara care depinde într-o măsură uriașă de această activitate. El a propus ca toți turiștii care vor să-și facă vacanța în Grecia să fie testați pentru coronavirus în țara de plecare și să nu poată să vină decât dacă testele sunt negative.

Cum pot românii să viziteze Grecia în această vară. Condițiile anunțate de ministrul grec al Turismului

La 1 iulie, Grecia ar vrea să deschidă sezonul turistic. Intenția acestor testări este una foarte simplă: turiștii trebuie să se simtă relaxați în stațiuni și nu să se întrebe ce rată a infecțiilor există în țara din care vine cel care stă sub umbrelă lângă el, pe plajă.

„Scopul este de a face verificări în țara de plecare, astfel încât oamenii aflați deja în avion să se simtă în siguranță că alți pasageri au test negativ pentru coronavirus”, a declarat Charis Theoharis pentru ziarul german Faz.

„Oamenii trebuie să se poată odihni și să nu se întrebe constant pe plajă cât de mare este rata infecției în țara din care vine turistul care stă sub umbrela din apropiere”, a adăugat Theoharis.

Ministrul grec al Turismului le-a cerut guvernelor țărilor europene să colaboreze pentru punerea la punct a unei soluții viabile în problema turismului în perioada pandemiei
Ministrul grec al Turismului le-a cerut guvernelor țărilor europene să colaboreze pentru punerea la punct a unei soluții viabile în problema turismului, în perioada pandemiei

Theoharis: „Nu împărtășesc logica testelor ulterioare”

Acesta a dat asigurări că țara sa stă mult mai bine, în privința ratei infecțiilor, decât multe alte țări.

„Grecia se află într-o poziție mai bună în lupta împotriva pandemiei decât majoritatea celorlalte țări. Cifrele noastre sunt semnificativ mai mici. Acesta este motivul pentru care nu împărtășesc cu adevărat logica testelor ulterioare”, a spus Theoharis.

Ministrul Turismului acestei țări a cerut tuturor guvernelor să colaboreze pentru a propune cea mai bună soluție la problema ridicată de pandemie în relația cu turismul. Ziarul german pentru care a vorbit Theoharis scrie că testele oferite pentru depistarea virusului pe aeroportul din Viena, de exemplu, costă 190 de euro de persoană. Asta ar însemna că o familie cu doi copii ar trebui să plătească 1.500 de euro în plus, dacă ar trebui să se testeze și la venire, pentru a evita să fie carantinată la întoarcerea în țară.

Theoharis a recunoscut că e o sumă mare pentru majoritatea familiilor, dar că speră ca, până la începerea sezonului, să se pună la punct teste mult mai ieftine – de 10 euro, de exemplu.

„Sunt investite resurse enorme pentru a face testele mai ieftine și mai ușor de accesat”, a subliniat el.

Urmăriți Impact.ro și pe