Cum poate câștiga interlopul Cimino 200.000 de euro cu un vot de la USR

Elena Avramescu 01.11.2021, 14:13
Cum poate câștiga interlopul Cimino 200.000 de euro cu un vot de la USR

În ultima ședință a Consiliului local Craiova s-a discutat intens despre evaluarea unui teren de 500 mp  din centrul buricul orașului, care a aparținut fostului vicepreședinte al Federației de box, Fănel Trandafir, fiind cunoscut ca unul dintre capii grupării interlope Frăția.

Cum poate câștiga interlopul Cimino 200.000 de euro

În prezent, terenul cu pricina este vizat de Primărie pentru achiziție, urmând ca acolo să se extindă un loc de joacă pentru copii. Mai mulți consilieri, printre care și fostul avocat al lui Cimino, useristul Lucian Săuleanu, s-au abținut inițial de la vot și cu mare greutate s-au strâns 18 voturi „pentru”, iar în acest fel afacerea interlopului a ajuns la mâna lui Săuleanu.

Avocatul Lucian Săuleanu, consilier local, a revenit asupra abținerii imediat după ce secretara Primăriei i-a spus că, potrivit unei fracții de vot din Codul Administrativ, totul depinde doar de el. În acel moment avocatul a zis „Atunci, votez pentru!”, iar punctul 38 a fost aprobat. Săuleanu a mărturisit unui ziar local că abținerea sa nu o să conteze la numărătoare, după care s-a răzgândit pentru că nu voia să strice afacerea fostului său client.

După ce se va face evaluarea, va urma o negociere de preț între Primărie și Cimino. În plus, metrul pătrat va ajunge în zona respectivă aproximativ 400 de euro la vânzare, iar interlopul va vrea să scoată maxim din tranzacție. Problema e că terenul ar fi traversat de o conductă de utilități, iar din această cauză nu primește autorizație de construcție, acesta fiind motivul pentru care a apărut suspiciunea mai multor consilieri locali că proprietarul încearcă să impună Primăriei un teren neconstruibil.

Cum poate castiga interlopul Cimino 200.000 de euro
Sedinta a Consiliului local Craiova

În plus, cei 9 consilieri ai PNL s-au abținut de la vot, la fel cum a făcut și Săuleanu, iar aleșii de la PSD, PER, Dan Diaconu și restul consilierilor USR au votat ”pentru”.

Primul aspect important este că în ședina noastră, a consilierilor USR PLUS, am hotărât să votăm ”pentru”. Foarte adevărat e că eu am încercat să fiu mai catolic decât Papa, deși nu am o obligație legală în sensul ăla, am zis, totuși, având în vedere că, atenție, a fost clientul meu (Fănel Trandafir n.r.), să mă abțin. Pentru că poate să considere cineva că există vreo urmă de suspiciune.

În primul rând, eu am o societate civilă profesională de avocați. Eu nu sunt cabinet individual, cu alte cuvinte, în biroul meu de avocatură am patru asociați și sunt vreo 10 avocați în total. Fiecare avocat are clientelă și se distribuie clientela. Eu, Lucian Săuleanu, în momentul de față nu am distribuit vreun dosar de-al numitului Cimino, Trandafir Fănel.

Al doilea aspect foarte important, pe care l-am precizat și ieri, este cel legat de momente. În momentul în care se votează de principiu vânzarea și cel al prețului. Sunt două lucruri importante. Din punctul meu de vedere, ceea ce trebuie evitat este ca nu cumva într-o anumite conivență, sau cum ați vrea să-i spuneți, să fie avantajată o persoană, pentru a i se cumpăra respectivul teren, la un preț exorbitant, a spus consilierul Lucian Săuleanu, potrivit ziaruldecraiova.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...