Cum le-au luat Orban, Barna sau Bode fața legendelor fotbalului românesc la Euro 2020. Gică Hagi: “Am stat unde am avut loc”

Gabriel Peneș 15.06.2021, 10:16
Cum le-au luat Orban, Barna sau Bode fața legendelor fotbalului românesc la Euro 2020. Gică Hagi: “Am stat unde am avut loc”

Cum le-au luat Orban, Barna sau Bode fața legendelor fotbalului românesc la Euro 2020. Partida Austria – Macedonia de Nord disputată, duminică, pe Arena Națională, a fost primul meci pe care România l-a găzduit în cadrul unui turneu final. Premiera istorică a fost marcată „cum se cuvine” de organizatori. Printre invitații din tribune s-au aflat lideri politici actuali, pe de o parte. Pe de alta, separat și departe de VIP-urile care au primit „protocol de lux”, au căpătat locuri adevăratele valori ale istoriei fotbalului românesc.

Cum le-au luat Orban, Barna sau Bode fața legendelor fotbalului românesc la Euro 2020

Unii spun că ceea ce contează e doar prezentul, nu și trecutul, istoria. Cum le-au luat Orban, Barna sau Bode fața legendelor fotbalului românesc la Euro 2020. Poate că în același fel au gândit și organizatorii partidei Austria – Macedonia de Nord, desfășurată duminică, pe Arena Națională. Meci de gală, premieră de pus în manualul fotbalului nostru: prima întâlnire din cadrul unui turneu final găzduită de țara noastră. Cu FRF „la butoane”, invitații care au fost în tribunele stadionului au avut parte de un tratament preferențial. Dar nu în sensul normal al lucrurilor, ci inversându-se „scara valorilor”.

Zona VIP a fost împânzită de lideri politici ai momentului, membri ai guvernului și „barosani” de la FRF. Printre aceștia, în afara președintelui Răzvan Burleanu, s-au aflat Radu Vișan, Gabriel Bodescu, dar și Mihai Stoichiță. Acesta din urmă e directorul tehnic al Federației. Tot la VIP au luat loc și politicieni de la majoritatea partidelor din Parlament. Anca Dragu (președinta Senatului), Ludovic Orban (fost premier, președinte PNL), Dan Barna (vicepremier, președinte USR), Bogdan Aurescu (ministrul Afacerilor Externe), Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne) și primarul Capitalei, Nicușor Dan. Ei au primit tot tratamentul „de lux” de care s-au bucurat cei aflați în zona „privilegiată”.

Cum le-au luat Orban, Barna sau Bode fața legendelor fotbalului românesc la Euro 2020. Gică Hagi:
Cum le-au luat Orban, Barna sau Bode fața legendelor fotbalului românesc la Euro 2020. Gică Hagi, spectator de la Tribuna a II-a: “Am stat unde am avut loc”/Sursa foto: playsport.ro

Gică Hagi: “Am stat unde am avut loc”

Tot la meciul încheiat cu 3-1 pentru Austria, au asistat și niște personaje care chiar au scris istorie pentru fotbalul românesc. Gică Hagi, Gică Popescu, Dorinel Munteanu, pe numele lor. Simplificat: 374 de selecții și 67 de goluri pentru tricolori, la un loc. Foști mari internaționali, membri ai unei generații căreia i s-a spus „de aur”, dar care devine, prin raritatea ei, chiar de „platină”. Cei 3 monștri sacri ai gazonului au primit locuri la Tribuna a II-a. Dincolo, la VIP-uri, stăteau alții, cei menționați mai sus. Pentru Hagi, Popescu și Munteanu nu s-au găsit locuri pe măsura gloriei aduse de ei fotbalului românesc. Au fost trimiși „la colț”, pentru a face loc celor despre care nu se știe dacă îi vom mai aminti după nume peste 30, 50 sau 100 de ani.

N-am o problemă. Am vrut să văd meciul, am stat unde am avut loc, mi-a plăcut partida, atât pot să spun. În rest, n-am nimic de comentat”, a declarat, după partidă, Gică Hagi, potrivit gsp.ro.

Pe de altă parte, FRF a reacționat, „spălându-se pe mâini” de orice responsabilitate pentru situația jenantă creată.

Nu noi organizăm acest EURO, noi suntem invitați. Nu știu cum s-au împărțit aceste bilete. Și eu am vrut să cumpăr bilete, dar nu s-a putut. Nu știu cum se organizează treaba asta, nu ține de mine. Eu vreau să vă spun că am vrut să cumpăr bilete pentru prieteni și nu am putut. Chiar dacă fac parte din Federația Română de Fotbal. Nu ne aparține această organizare. Noi am fost invitați, la fel ca Hagi, Popescu, Dorinel Munteanu și cine a mai fost”, a declarat Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, la Digi Sport Special.

Urmăriți Impact.ro și pe