Cum lărgești pantofii prea strâmți. Trucurile la care nu te-ai fi gândit niciodată

Raluca Alexe 29.06.2023, 12:45
Cum lărgești pantofii prea strâmți. Trucurile la care nu te-ai fi gândit niciodată

Una dintre cele mai neplăcute întâmplări este să ne dăm seama că ne-am cumpărat pantofi prea mici, care ne incomodează și ne crează chiar și răni. Astăzi împărtășim cu voi câteva trucuri pentru ca astfel de situații să nu mai aibă loc.

Cele mai eficiente metode de a-ți lărgi pantofii

Atunci când îți cumperi încălțăminte, trebuie să iei în calcul mai mulți factori până la momentul final al achiziției, cum ar fi ocazia sau locurile unde va fi purtată perechea, materialul din care este confecționată și mai ales dimensiunea. Aici intervine adevărata problemă, pentru că, uneori, tindem că acționăm mai mult emoțional decât rațional și ajungem să cumpărărm încălțăminte cu o mărime mai mică doar pentru că ne place prea tare modelul.

Când situația nu este așa, și îi cumperi la mărimea pe care ști că o porți tu de obicei, însă în momentul purtării încălțămintea te incomodează, este din cauza celor câțiva milimetri diferență din fabricație. Astfel, ne piere și bucuria purtării perechii favorite, dar și suma cheltuită pe ea. Există două variante în aceste situații: ori nu mai purtați perechea problematică, ori încercați să o lărgiți. Sfatul nostru este să alegeți a doua variantă, mai ales că este mult mai ușor de făcut acest lucru decât ați crede.

Printre foarte multele trucuri prin care îți poți lărgi pantofii preferați se numără uscătorul de păr. Acesta lărgește numai dacă încălțămintea este din piele sau piele întoarsă. Pentru pantofii din alte materiale puteți folosi congelatorul. Umpleți o pungă cu apă, o puneți în pantof, apoi îl lăsați la rece timp de câteva ore.

O altă metodă la fel de eficientă este folosirea unui cartof. Greu de crezut, dar puteți încerca și voi, începând cu curățarea cartoflului, uscarea lui și punerea în pantofi. După 12 ore, îndepărtați cartoful și bucurați-vă de încălțămintea preferată. Dacă pantofii mai trebuie lărgiți, repetați procesul a doua zi.

Urmăriți Impact.ro și pe