Cum l-a dat de gol Elena Merișoreanu pe un spion român în străinătate. „L-am călcat pe picior”. Ce a urmat (Exclusiv)

Andra Daoud 21.12.2021, 11:52

Elena Merișoreanu a făcut parte dintre artiștii care au cântat pentru Nicolae Ceaușescu, atât în țară, cât și peste hotare. Cântăreața a adunat o mulțime de povești interesante din perioada regimului comunist, iar una dintre ele are ca personaj principal un angajat de la Securitate care o spiona. Cum și-a dat seama cântăreața că este urmărită și ce a făcut pentru a-l demasca.

Cum l-a dat de gol Elena Merișoreanu pe un spion român

Elena Merișoreanu a cântat de multe ori pentru soții Ceaușescu, atât la petreceri, cât și la evenimente peste hotare. Artista a povestit câteva întâmplări pe care nu le va uita niciodată, iar una dintre ele a fost cât pe ce să se termine rău pentru artistă. În timpul deplasărilor în străinătate, Elena Merișoreanu se simțea tot timpul urmărită și nu se înșela deloc.

Cântăreața de muzică populară le-a mărturisit reporterilor impact.ro că vedea tot timpul în spatele ei, în lift, aceeași figură masculină și a intuit că era vorba despre un angajat de la Securitate, pus să fie tot timpul pe urmele ei si ale celorlalți artiști cu care se mai afla în deplasare.

Eu le spuneam colegelor că-i văd tot timpul în spatele nostru. În lift, aceeași persoană, și apoi iar… Eu aveam niște tocuri subțiri, m-am făcut că mă dezechilibrez și l-am călcat pe picior, iar el s-a dat de gol. Când mi-am cerut scuze, mi-a răspuns în română, că nu face nimic. a povestit artista, pentru playtech.ro.

Cum l-a dat de gol Elena Merișoreanu pe un spion român în străinătate. ”L-am călcat pe picior”. Ce a urmat (Exclusiv
Cum l-a dat de gol Elena Merișoreanu pe un spion român în străinătate. ”L-am călcat pe picior”. Ce a urmat (Exclusiv

„Nicu Ceaușescu era vesel și iubea muzica”

Elena Merișoreanu a mai povestit că a cântat de nenumărate ori în fața fostului dictator și a soției sale, la petreceri și evenimente private, alături de ansamblul Rapsodia. Cântăreața își amintește că avea și un „dress-code” atunci când se prezenta în fața lui Ceaușescu:

Fără ruj pe buze, fără prea mult machiaj, costumele dacă se putea să fie până la gât, fără decolteu, batic pe cap, unghiile nu roșii. Eu nu mi-am pus batic, le-am zis să mă dea afară. Cântam cu Ștefania Rareș și cu Maria Dragomiroiu.

Aveam un păr fumos, mă pieptănam adecvat, îmi puneam o floare, îmi făceam o codiță. Mă aranjam, întotdeauana mi-a plăcut să apar impecabil în fața publicului. Eu nu am purtat batic, deși toate trebuia să avem, dar m-au lăsat așa, a mai spus artista.

Elena Merișoreanu a povestit și o întâmplare de pe litoral, care i-a dat emoții. Artiștilor le era interzis să cânte melodii în care se pomeneau numele Nicu, Nicolae sau Leana, însă Romica Puceanu nu și-a dat seama și a făcut o gafă care le-a dat fiori colegilor ei.

Cea mai tare treabă, pe litoral, când era el în concediu. Nicu Ceaușescu era tare vesel și iubea muzica. Vine un general și ne zice, măi oameni, să nu cumva să aud vreun cuvânt din cântece despre Nicu, Nicolae sau Leana. Am cântat toți, ne-a aplaudat, eram băgați în seamă. Intră Romica Puceanu, și ce credeți că a cântat?! Toți au încremenit. Dar nu s-au supărat pe ea. a mai povestit artista.

Elena Merișoreanu a rămas fără pașaport în Egipt

Întâmplările trăite de artistă de-a lungul timpului implică și momente de panică, pe care Elena Merișoreanu le-a trăit la mii de kilometri de casă, mai exact în Egipt. Ea a povestit că a fost marginalizată și a avut unele probleme, din cauză că nu era membră de partid.

Ceaușescu avea și lucruri bune, dar și negative. Am avut și probleme (…) Am plecat în Cairo, la un târg și mi-au furat pașaportul cu poșetă cu tot. Securitatea pe mine, până la urmă mi l-a făcut consulatul. Apoi ăștia că mă aruncă din avion. Cică neglijență. Credeam că de la această întâmplare nu mă mai trimit peste hotare, dar am fost chemată în continuare. și-a amintit cântăreața.

Urmăriți Impact.ro și pe