Cum îți ”repari” pereții cu bicarbonat de sodiu. Trucurile pe care trebuie să le știi în gospodărie

Redacția IMPACT 09.04.2020, 12:17
Cum îți ”repari” pereții cu bicarbonat de sodiu. Trucurile pe care trebuie să le știi în gospodărie

Bicarbonatul de sodiu are întrebuințări nebănuite. Unul dintre modurile prin care poate fi folosit și este foarte util e cel de „reparatul” pereților. Dacă vă întrebați cum poate fi acest lucru posibil, ei bine, pulberea albicioasă regăsită în orice gospodărie are rol și de tencuială.

Cum îți ”repari” pereții cu bicarbonat de sodiu

Puteți pune în practică un truc foarte eficient dacă vă doriți să retușați pereții cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Acest lucru poate fi realizat foarte simplu, dacă pe pereți există urme de la tablouri, găuri produse din accidente de mutare. Dacă peretele are un aspect inestetic, din pricina faptului că a trecut prea mult de la ultimul strat de var aplicat, poate fi curățat mai întâi cu ajutorul unei soluții cu bicarbonat.

Cum îți ”repari” pereții cu bicarbonat de sodiu. Trucurile pe care trebuie să le știi în gospodărie
Bicarbonatul de sodiu are și rolul de tencuială temporară. Poate fi aplicat direct pe zonele inestetice de pe perete cu ușurință

Trucurile pe care trebuie să le știi în gospodărie

Bicarbonatul de sodiu are și rolul de tencuială temporară. Se poate aplica direct pe zonele problematice ale peretelui. Are o eficiență foarte mare în acoperirea scobiturilor de pe suprafața peretelui și funcționează precum un glet. La fel, poate ajuta și la acoperirea găurilor de la cuie, fie în locurile în care s-au desprins bucăți mici spre medii ale tencuielii.

Problema se poate remedia foarte ușor, în doi timp și trei mișcări, printr-un amestec ce-și face efectul rapid. Puteți remedia problemele minore de pe perete cu ajutorul unei soluții din bicarbonat de sodiu, în amestec cu puțină pastă de dinți. E un amestec pe care îl obțineți folosind cantitățile considerate necesare, în funcție de mărimea adânciturilor ce trebuie remediate.

Găurile nedorite se pot umple cu ajutorul unei spatule, și se netezesc cât mai fin cu putință. Odată finalizat acest pas, trebuie să așteptați până se usucă complet și să nu atingeți respectiva suprafață, deoarece ar putea rămâne cu urme.

Urmăriți Impact.ro și pe