EXCLUSIV

Cum îşi gestionează Ilinca Vandici și soțul ei, Andrei Neacșu, banii. Mai rar vezi aşa ceva. „Nu sunt o tipă cheltuitoare” EXCLUSIV

Denisa Macovei 16.03.2022, 17:34

În timp ce unele familii au adoptat metoda americană de gestionare a finanțelor, Ilinca Vandici și soțul ei, Andrei Neacșu, au ales metoda clasică și anume că absolut toți banii sunt la comun, indiferent de cât produce fiecare în luna respectivă. Metoda americană constă în patru conturi bancare: unul comun pentru plăți uzuale, unul pentru economii, unul personal pentru ea și altul personal pentru el.

Ilinca Vandici și soțul ei, Andrei Neacșu, nu au conturi separate, ci își țin toate resursele la comun. „Folosim banii mei și ai lui Andrei în scopuri comune”

Prezentatoarea show-ului „Bravo, ai stil!” este o persoană deschisă la minte, care a ales să trăiască după propriile reguli. Însă atunci când vine vorba de banii casei, Ilinca Vandici este de modă veche. Din ziua în care au devenit o familie, cei doi au decis să aibă totul la comun.

„Pe rețelele de socializare totul este perfect și minunat. Totul este ca la carte, lumea face lucruri, la nivel declarativ, exact așa cum ar trebui. În realitate, nu cred că lucrurile stau deloc așa. Suntem foarte buni cu toții la sfaturi, dar nu să le și urmăm. La noi în familie lucrurile sunt extrem de relaxate din punctul ăsta de vedere. Folosim banii și ai mei, și ai lui Andrei în scopuri comune, fără să ne gândim cine cheltuiește pentru ce.

Nu sunt o tipă extrem de cheltuitoare. Reușesc să îmi achiziționez ce îmi doresc, să iau ce este nevoie pentru copil, să ofer cadouri. Sunt o tipă darnică, dar nu cheltuitoare, nu arunc cu banii”, a povestit Ilinca Vandici în exclusivitate pentru Impact.ro.

Ilinca Vandici, despre cum ea și soțul Andrei Neacșu, își gestionează banii
Ilinca Vandici și Andrei Neacșu

De altfel, vedeta TV nici nu este genul care să cheltuiască mai mult decât produce, iar asta se datorează lecțiilor pe care le-a învățat în trecut. Ilinca este pe propriile picioare încă de la vârsta de 19 ani, așa că în momentul de față, la cei 35 de ani, a trecut prin toate episoadele: a avut bani să-și satisfacă orice dorință, a rămas fără bani pentru cheltuielile uzuale și și-a drămuit fiecare leu câștigat pentru a nu muri de foame.

„Mi s-a întâmplat o dată să rămân fără bani. Vânam de ceva vreme o pereche de sandale destul de scumpe, știe toată lumea că sunt pasionată de încălțăminte. Mi-am făcut curaj și m-am dus și le-am cumpărat și am rămas cu puține resurse financiare. Însă mândria asta, dorința de a le demonstra părinților că am reușit, că sunt independentă, m-au împiedicat să sun la tata și să îi cer bani.

Nu rezonez cu ideea de a cere bani împrumut, nu am cerut niciodată”, ne-a mai povestit amuzată Vandici.

„Pentru soțul meu aș trece absolut orice cu vederea”

Este de modă veche atunci când vine vorba de banii familiei, însă nu și când vine vorba de bunăstarea casei. Ilinca Vandici a învățat că fiecare familie își construiește singură fericirea și că nu există reguli sau pași pe care să-i urmeze ca la carte pentru a fi împlinită ca soție și mamă.

„La noi nu există polițist bun sau polițist rău. Probabil că este o problemă la mine dacă asta am transmis prin siguranța de care dau dovadă, prin rigurozitatea cu care îmi fac programul. Dar la noi nu stau așa lucrurile. Suntem o familie care funcționează ca o echipă. Lucrăm în fiecare zi la această relație dintre noi, la lucrurile pe care le putem tolera, la cele pe care nu le putem tolera, la lucrurile pe care le putem îmbunătăți.

Și în privința lui Zian suntem o echipă și ne susținem reciproc în deciziile în ceea ce îl privește, pentru că este important ca fiul nostru să creadă în armonie și echilibru. Între noi, în relație, nu este o concurență, nici ca părinți, nici ca parteneri de viață. Avem obiective comune, luptăm să le atingem și suntem o echipă care reușește să facă lucrurile să fie cât mai bune pentru familia noastră”, a mai spus Ilinca despre relația pe care o are cu tatăl copilului ei.

Poate că pentru unele femei declarațiile ei par șocante sau poate că nu este un exemplu de urmat pentru tinerele aflate la început de mariaj, însă Vandici își asumă public faptul că soțul ei este mult prea important pentru ea și fiul lor, încât nu crede că există vreo greșeală pe care să nu o poată trece cu vederea.

„Nu sunt o parteneră cicălitoare, mi se pare că este un consum de energie absolut irelevant să îți investighezi partenerul. Am avut și eu în trecut, în adolescență, câteva episoade în care nu neapărat am căutat, ci mi s-au arătat efectiv lucruri. Dar eu nu m-am trezit niciodată dimineața cu gândul de a-mi investiga partenerul. Consider că este aberant să faci asta.

Dacă ești într-o relație înseamnă că ai încredere în cel de lângă tine și trebuie să îți trăiești povestea frumos. Dacă vei căuta este posibil să găsești și ceva de care să te legi, ceva care să nu îți fie pe plac, dar eu nu sunt omul conflictului, nu caut discuții, certuri. Dimpotrivă, le țin cât de departe pot de mine și de familia mea”, ne-a mai spus prezentatoarea TV.

„Nu aș pune sub semnul întrebării relația noastră pentru nimic”

În cei 5 ani căsnicie pe care îi vor împlini în luna octombrie, Ilinca și Andrei au avut parte și de momente mai puțin plăcute. Însă de fiecare dată au reușit împreună să treacă peste. Nu de puține ori Andrei a fost cel care a sărit în ajutorul soției sale când a simțit că ceva nu este în regulă cu ea, iar asta poate o determină pe vedeta TV să nu se lase afectată de vreo greșeală a partenerului ei. Ea a învățat să ierte lucruri pe care poate acum câțiva ani ar fi spus că nu le va ierta vreodată.

„Sunt multe lucruri pe care în urmă cu câțiva ani nu le-aș fi iertat. Să nu îmi răspundă la telefon, să nu îmi spună unde este, sunt multe lucruri mărunte pentru care aș fi luptat cu sabia în mână acum ceva vreme. Am învățat să gestionez mult mai ușor situațiile care în trecut nu îmi plăceau. Dacă s-ar fi întâmplat acum nu ar mai fi o tragedie pentru mine, așa cum erau acum câțiva ani.

Eram o adolescentă, încă nu aveam maturitatea de care este nevoie într-o relație solidă. Dacă primeam această întrebare înainte să mă căsătoresc, să rămân însărcinată și să îl avem pe Zian, să mă bucur de viață și de familia mea, aș fi dat un răspuns destul de amplu în care aș fi spus că eu niciodată nu voi accepta extrem de multe lucruri din partea partenerului meu de viață.

De când am o familie alături de Andrei și de fiul nostru, percepția mea asupra lucrurilor s-a schimbat mult. Am devenit mult mai cerebrală, mai empatică, mai tolerantă. Încerc să înțeleg fiecare stare, situație prin care trece Andrei. La fel fac și cu Zian. Și sunt convinsă că dacă Andrei ar face ceva ce nu mi-ar plăcea, acest lucru nu ar fi din răutate. Sunt rătăciri de moment pe care le-aș trece cu vederea”, a mai declarat Ilinca pentru Playtech.ro.

Ea a adăugat că în momentul de față nu există nimeni și nimic care să o determine să-și pună căsnicia sub semnul întrebării.

„Pentru soțul meu aș trece absolut orice cu vederea. Ce avem noi împreună, ce am construit noi ca familie, ca echipă, nu poate fi lăsat la o parte sau pus pe o pauză, sau șters cu buretele pentru o greșeală. Suntem oameni și toți greșim. Nu aș pune sub semnul întrebării relația noastră pentru nimic”.

Ilinca Vandici, despre cum ea și soțul Andrei Neacșu, își gestionează banii
Cei doi soți, alături de fiul lor, Zian

Andrei nu își dorește să fie în lumina reflectoarelor

Pentru o persoană publică este cu atât mai greu să păstreze liniștea în familie căci, inevitabil, se găsesc persoane care să comenteze. Fie că o fac prin diverse declarații, fie că lasă un comentariu răutăcios, fie că lansează fel și fel de zvonuri. În cei 25 de ani de când este în showbiz, Ilinca Vandici a învățat cum să-și aleagă informația și nu se plânge niciodată că atât ea, cât și familia ei este în atenția publicului.

„Mi se pare ipocrit să spui că este greu să fii persoană publică în România sau în orice altă parte. De ce să fie dificil să fii persoană publică, de vreme ce ți-ai dorit o carieră într-un domeniu ce presupune expunerea publică? Îți asumi acest lucru, nu te plângi apoi că e dificil. Nu te pune nimeni să faci asta, nu te obligă nimeni. Eu nu înțeleg asta și nici nu voi spune că este dificil. Mie îmi place acest lucru, iubesc să mă întâlnesc cu oamenii, să fac poze cu ei, să le răspund la comentariile de pe Instagram”, a mai povestit Vandici.

Pe de altă parte, ea nu-i poate impune partenerului de viață să fie la fel de transparent și deschis, ci îi înțelege decizia de a păstra discreția.

„Mi-am asumat real acest statut, mi-am dorit să fac asta, am ajuns să fac asta și nu am cum să mă dezic de tot ce mi-am dorit doar pentru că am ajuns la un anumit nivel. Nu este greu. Andrei a înțeles asta, cu ajutorul meu, am avut o discuție despre această expunere care vine la pachet cu statutul de persoană publică; am înțeles că el nu își dorește să facă parte din această lume, nu își dorește să fie în lumina reflectoarelor. Are jobul lui, business-urile lui, se ocupă de cu totul altceva și am înțeles foarte clar mesajul lui. Nu vreau să schimb asta, l-am acceptat așa cum este și am înțeles dorința lui. Împreună cred că am reușit să facem față tuturor provocărilor”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Denisa Macovei
Am absolvit cursurile Facultății de Jurnalism de la Universitatea Ovidius, Constanța. Am debutat în presa scrisă la Constanța, în 2007, la publicația „Jurnal de Constanța”, apoi la...