Cum îngrijeşti planta banilor. Toată lumea ar trebui să o aibă în casă

Badea Violeta 25.02.2022, 17:37
Cum îngrijeşti planta banilor. Toată lumea ar trebui să o aibă în casă

Plantele au capacitatea de a ne decora locuința și de a ne apropia mai mult de natură. De asemenea, ele pot aduce unele beneficii, lucru la care puțini oameni s-ar aștepta. Ei bine, specialiștii în arta feng shui-ului spun că anumite plante sporesc șansele de reușită pe plan financiar. Iată care este planta banilor și cum o îngrijești pentru a te bucura cât mai mult timp de beneficiile ei.

Care este planta banilor

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că anumite plante îți pot aduce prosperitate în casă. Acesta este și cazul plantei banilor sau crassula ovata, așa cum mai este cunoscută.

Ea poate face minuni pentru cei care o dețin. În plus, experții spun că această plantă nu este deloc dificil de întreținut.

În momentul în care achiziționezi această plantă, alege-o pe cea sănătoasă și apoi îngrijește-o cu atenție. Cum faci acest lucru?

Ei bine, află că crassula ovata trebuie așezată într-un spațiu cu foarte multă lumină și udată atunci când observi că pământul s-a uscat.

De regulă, frunzele acestei plante sunt verzi și cărnoase, iar între anotimpul de iarnă și cel de primăvară te poți aștepta la apariția anumitor flori de culoare roz.

Cum se ingrijeste crassula
Cum se ingrijeste crassula

Cum îngrijești planta banilor

Primul pas este acela de a alege culoarea ghiveciului. Acesta trebuie să fie maro, negru, argintiu sau auriu. După ce ai făcut acest lucru, așează șase monede în interiorul ghiveciului și gândește-te la o persoană împlinită din punct de vedere financiar, astfel vei avea șansa ca planta să îți aducă norocul persoanei la care te-ai gândit.

Acum, crassula se așează în apropiera locului în care ții banii din casa ta sau chiar în birou. Nu poziționa niciodată această plantă în baie sau în dormitor. Ține cont, de asemenea, că planta are nevoie de lumină indirectă.

Așa cum am precizat și mai sus, crassula nu are nevoie de foarte multă apă. Ba chiar, planta se udă foarte rar de la jumatatea lunii noiembrie până la jumătatea lunii martie, menţinându-se solul aproape uscat. Primăvara și vara, planta banilor trebuie fertilizată, o dată la două săptămâni, cu un îngrășământ destinat plantelor suculente.

Totodată, crassula se transplantează la doi ani, într-un ghiveci puțin mai mare, iar solul trebuie să fie unul ușor, specific cactușilor și plantelor suculente.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...